Superligan

Highlights: Endre-Kalmarsund 5-6

Kalmarsund vann det heta ö-derbyt med uddamålet över hemmalaget Endre. Se höjdpunkterna från matchen.

Endre inledde Ö-derbyt bäst och var det spelförande laget i första perioden men den tidigare Endremålvakten Thea Ekholt i Kalmarsundsmålet vägrade släppa in några onödiga mål mot sina gamla lagkamrater. Endre gick till första pausvilan med endast en 1-0 ledning tack vare mindre bra avslut och fint målvaktsspel av Ekholt. I andra perioden tog Kalmarsund över matchen mer och mer och efter 40 minuter hade bortalaget vänt på steken och ledde med 3-2. I tredje perioden så fortsatte Kalmarsund att vara det bästa laget och gick fram till en 6-3 ledning innan Endre kunde reducera två gånger om i 6 mot 5 spel. Med 30 sekunder kvar hade Agnes Plogner en jättefin dubbelchans att kvittera men fick inte in bollen.

Efter två inledande matcher mot förväntade bottenlag fick nykomlingarna från Kalmar sin första värdemätare och visade att man kommer vara ett lag att räkna med denna säsong. Efter tre omgångar har Kalmarsund full pott. Om Ekholt var Kalmarsunds bästa spelare i första perioden så var en annan tidigare Endrespelare bäst i övriga två för Kalmarsund och det var Sara Waktel som gjorde 2+1 mot sitt gamla lag.

Endres storstjärnan Ellen Bäckstedt, som för övrigt har Kalmarsund som moderförening, var förståligt inte så glad efter matchen.

– Det är jäkligt surt. Vi började bra i första perioden och hade i princip bollen hela tiden men skapade för lite lägen. Sedan kommer de in i matchen och köttar sönder oss, helt ärligt. Jag tycker inte att vi var så bra idag, sa hon i Expressens TV-sänding efter matchen.

Endre IF5 - 6FBC Kalmarsund