Allsvenskan norra

Strängnässpelaren rasar efter Älvsjös kvittering

ANNONS

När Älvsjö kvitterar till 7-7 blir Strängnäs Adam Nilsson rasande över att målet godkänns.

Matchen mellan Älvsjö och Strängnäs var en väldigt svängig sådan där lagen turades om att ta ledningen och kvittera. Tre gånger vardera tog lagen ledningen mot varandra och matchens femte kvittering skulle komma att bli väldigt omtalad. 

En Älvsjöback bryter en passning i eget defensivt hörn med något som ser ut som en glidtackling. Strängnässpelarna vill ha det till liggande spel men spelet fortsätter och på omställningen kvitterar Älvsjö till 7-7 med drygt 10 minuter kvar att spela.

– Domaren står en meter ifrån när nummer 21 i vårt lag har bollen och ska passa ner bollen till mig. Där står en Älvsjöspelare och slänger sig. Det är en solklar utvisning och i kontringen gör de mål. Därav min frustration, säger Adam Nilsson till Innebandymagazinet om situationen. 

Direkt efter att Älvsjö kvitterat springer en märkbart frustrerad Nilsson fram till domarna och kräver en förklaring på varför målet godkänns. Se hela matchsekvensen i klippet ovan.  

– Jag ifrågasatte hur han kan missa den när han står en meter ifrån och förklarar att den är solklar. Men som vanligt så får man inte prata med dem, de vänder sig om och ber en backa. Jag förstår att de inte är rätt att springa fram och bli sådär irriterad men att inte få en förklaring varför det inte är något kan jag inte förstå. Känns som man inte får snacka med domarna utan de är alltid dem som har rätt och man ska bara lyda. Men det är la så det är.

Fem minuter senare så gör även Älvsjö 8-7 vilket blir matchens sista mål och Älvsjö vinner matchen. Inför matchen så var Älvsjö och Strängnäs de två enda lagen som tagit full pott efter två omgångar i Allsvenskan Norra. 

– Jag tycker inte vi kom upp i vår nivå som vi har. De var starkare än oss och vi vann för lite dueller. De skickade in bollar från backplats där vi var för svaga framför mål. En grisig match skulle jag säga, där de är otroligt fula i sitt spel. Svårspelad hall och svårspelad match men det var inte katastrof men det var inte tillräckligt bra heller.

 

 

 

 

 

Den här artikeln handlar om: