Foto: Per Wiklund
Superligan

Storvreta klarar inte elitlicensen

ANNONS

Storvretas herr- och damlag riskerar att tvångsnedflyttas till nästa säsong om de inte vänder sitt negativa bokslut.

Under torsdagsmorgonen kom det ett pressmeddelande med rubriken: Storvreta IBK hamnar under handlingsplan! Sedan informerade Storvretas styrelse om följande:

Det senaste bokslutet för Storvreta IBK visade en förlust som medförde att föreningen inte klarade kravet för Elitlicens. Förlusten är ett medvetet val och något som vi ansåg självklart när vi haft alla förutsättningarna på bordet.

När Storvretacupen bara 4 dagar innan start blev stoppad utav smittskyddet i Uppsala var många saker oåterkalleliga såsom mat-beställningar, priser, hotellavbokningar m.m. och det uppgick till för oss stora belopp. Skall tilläggas att flera hotell och andra leverantörer varit hjälpsamma och det är vi väldigt tacksamma för.

Storvreta IBK tog beslut att ta dessa kostnader och betala tillbaka alla kostnader till ungdomarna som anmält sig till cupen trots att anmälningsdirektiven sa annat. Detta tillsammans med en utebliven vinst på genomförandet gör att vi tyvärr inte klarar positivt eget kapital och hamnar då under handlingsplan till juni 2023.

Detta är något som vi nu vidtagit flera åtgärder runt och ser fram emot en redovisning efter denna säsong med gröna siffror.

Detta blir andra gången som Storvreta hamnar under handlingsplan på grund av eget negativt kapital. Säsongen 19/20 spelade Uppsalaklubben under handlingsplan också och då klarade dem inte att återställa sitt egna kapital men fick då elitlicensen beviljad ändå på grund av hänvisning till särskilda skäl kopplat till covid-19. Så Storvreta slapp tvångsnedflyttning säsongen 20/21 och fick spela den under förlängd handlingsplan då och under den säsongen lyckades Storvreta vända på ekonomin. 

Sirius och Helsingborg har också aviserat att de troligtvis inte kommer att klara av elitlicensen.   


TV: Emil Ruuds fantastiska drömassist i SSL-premiären

Faluns bolltrollare har gjort det igen - se den otroliga framspelningen.


 

Den här artikeln handlar om: