Foto: Simon Melchert
SSL

Säsongen är över för Kalmarsunds stjärnvärvning

ANNONS

Idag fick Patricia Forsell beskedet som hon hade befarat, säsongen är definitivt över efter bara ett byte i Kalmarsundströjan.

Patricia Forsell var nykomlingarna Kalmarsunds stora stjärnvärvning inför återkomsten till SSL. Efter att ha spelat i Falun hela karriären så valde 26-åringen att testa sina vingar i Kalmarsund denna säsong men det blev endast ett fåtal sekunder innan säsongen abrupt tog slut för backen som har meriter från landslagsspel.

Vid en riktningsförändring mitt på planen så vred hon knät så illa att hon tvingades bäras av planen med kraftfulla smärtor redan i sitt första byte. Efteråt så sa tränare Viktor Sheffield till Barometern att man misstänkte en allvarlig knäskada. 

– Patricia var på sjukhuset och har undersökt sitt knä. Det är i alla fall ingen skelettskada. Men vi befarar en korsbandsskada, men vi får nog vänta en vecka till på besked, sa  Sheffield då till Barometern

Nu har Forsell fått besked och precis som befarat så är säsongen över för backstjärnan som skrev på ett 1+1 kontrakt i somras.

– Idag fick Patricia Forsell beskedet att korsbandet i vänster knä är av och att säsongen därmed är över för hennes del, skriver Kalmarsund på sina sociala medier.

 

Även förra säsongen drabbades Kalmarsund av två tidiga korsbandsskador då forwardstalangen Hilma Liebgott drog av sitt på en försäsongsträning i maj och nyförvärvet Emma Fagerhoi gjorde samma sak på en träningsmatch någon månad senare. Båda två är på väg tillbaka men för Forsell väntar nu operation och efter det brukar rehabtiden ligga på mellan 8-12 månader. 


VARNING FÖR STARKA BILDER

Kalmarsunds stjärnvärvning skadar sig i första bytet

  

  

Den här artikeln handlar om: