Skadehelvetet
Allsvenskan norra

Säsongen är över för Nykvarns succéspelare

ANNONS

Storsatsande Nykvarn har drabbats av ett tungt avbräck i jakten på den efterlängtade SSL-platsen.

Niklas Ohlström värvades från Salem till Nykvarn inför den här säsongen och 28-åringen har gjort stor succé inledningsvis. I premiären gjorde han ett hattrick och han har bildat Allsvenskan Norras bästa kedja tillsammans med Oscar Janthe och Kevin Rigogiannis. Tillsammans har trion gjort 21 poäng på två matcher.

Men i helgen var olyckan framme i slutet av första perioden när Ohlström jagade en Faluback i offensivt hörn. Ohlström vred knät i ett oattackerat läge och föll till backen med stora smärtor. Efter ett par minuters akutvård så fick succényförvärvet ledas av planen.

Efter ett sjukhusbesök och en magnetröntgen står det nu klart att det är färdigspelat denna säsong för Ohlström då han trasat sönder korsbandet. Se situationen i klippet nedan.  

– Någonstans hade jag det i bakhuvudet att det kunde vara det, men jag ville inte tro att det var sant. Hoppet är väl det sista som överger en, men innerst inne kände jag att det inte var någon bra skada. Att det var något värre. Jag ville in och spela igen efter ett par minuter, men lagledaren hindrade mig och det var nog tur det, säger Ohlström till LT.se.   

Ohlström hann att göra ett mål innan olyckan och totalt blev det fyra mål på tre och en halv period i Nykvarntröjan. Ett väldigt hårt slag för Nykvarn och tränare Nicklas Hedstål som lyckats hitta en sådan bra kedja tidigt på säsongen. Och det var en bedrövad coach som mottog skadebeskedet. 

– Tyvärr fick vi ett tråkigt besked. De värsta farhågorna besannades. Så är det i sporten och något vi får hantera. Sedan är det tråkigt framför allt för Niklas som kommit in och varit väldigt bra. Han har levererat på toppnivå. En spelare som gör andra bättre. Han har sett till att skapa lägen för Oscar Janthe så han kunnat göra sina mål och poäng. En tvåvägsspelare som bidragit både offensivt och defensivt och kommit in jättebra i gruppen, säger Hedstål till tidningen

Ohlström är nu den tredje Nykvarnspelaren som drabbats av en korsbandsskada då Valdemar Ahlroth och Filip Ceder redan finns på rehablistan. Normalt sett brukar det handla om mellan 8-12 månader för att komma tillbaka efter en korsbandsskada. Ohlström avslutar med att vara kritisk till innebandyn som sport och spekulerar om varför det är så mycket korsbandsskador just nu.

– Jag har alltid trott att i innebandy kör man alldeles för lite knärehab. Man fokuserar för lite på det. Så det finns nog någon bakgrund tror jag. Sedan är vår fystränare jättebra och det är nog lite från person till person hur det är med belastningar.


Nykvarnspelaren skadar sig allvarligt

      

Den här artikeln handlar om: