Mullsjö-Linköping 19.00
Foto: Per Wiklund
Superligan

Gillek drömmer inte längre om att återvända till moderklubben Mullsjö

ANNONS

Han lämnade moderklubben under uppmärksammade former, ikväll är David Gillek tillbaka i Nyhemshallen men som tränare för Linköping.

Ikväll tjuvstartar fjärde omgången i herrarnas SSL med mötet Mullsjö och Linköping. Två lag som inlett säsongen lite annorlunda då Linköping vunnit alla sina matcher och Mullsjö bara vunnit en. Men trots att Linköping tagit åtta av nio poäng är tränare David Gillek inte helt nöjd med lagets inledning på säsongen. 

– Poängmässigt är det godkänt men vi har mycket mer att ge i vårt spel. Vi har inte haft en enda match än där vi varit bra under 60 minuter. Så med tanke på det är åtta av nio poäng bara okej, säger Gillek till Innebandymagazinet. 

Varför är ni inte bra under hela matchen då? 

– Vi får för djupa dippar under matcherna och vi ställer till det för oss själva. Både mot Jönköping och Thorengruppen borde vi vunnit ganska så kontrollerat egentligen. Men vi bjuder in dem i matchen och de beteendet måste vi få bort. Ikväll är det en tuff bortamatch och vi har pratat hela veckan om att hitta en jämnhet och göra en bra prestation över 60 minuter. Det är vår huvudfokus ikväll.

Den karismatiska tränaren har Mullsjö som moderklubb och han spelade många säsonger med dem i högstaserien. När han sedan la klubban på hyllan efter säsongen 17/18 så blev han snart assisterande tränare i herrlaget. Men efter en säsong och nio matcher in i den andra skiljdes båda parterna åt när huvudtränare Ulf Hallstensson kom överens med föreningen att lämna sitt uppdrag. Gillek fick frågan att ta över huvudansvaret men valde även han att lämna. 

- Det blev väldigt snöpligt att vi hamnade här och av de orsakerna som ligger bakom gör att jag valde att tacka nej till huvudansvaret. Min dröm och min målsättning är att någon gång få vara huvudansvarig över Mullsjö men inte som det blev nu, det var inte så det var tänkt. Jag behöver stå upp för den som jag är som människa och efter allt som hänt nu kändes det inte rätt att tacka ja, sa Gillek då till Innebandymagazinet

Men drömmen om att ta över Mullsjö har svalnat betänkligt under Gilleks två och ett halvt år i Linköping även att han fortfarande bor kvar i Mullsjö. Just nu har han inga som helst planer på att återvända till moderklubbens herrlag. 

– Nej jag trivs väldigt bra i Linköping och jag tittar inte så långt framåt. Just nu är jag i Linköping och allt är väldigt bra här så allt mitt fokus ligger på Linköping. Jag är dock med som ungdomsledare i klubben men det är min enda koppling jag har kvar idag.

En spelare som börjat säsongen väldigt bra är 22-åringen William Almlöf, som gör sin andra säsong i klubben. Förra säsongen fick han en hel del rubriker för att han satt mycket på bänken men fick spela powerplay och där gjorde han mål i nästa varje byte. Totalt blev det 16 mål för Almlöf förra säsongen. Den här säsongen har Almlöf fått mer förtroende och ligger tvåa i interna poängligan på sex poäng.  

– Han är bättre i år. Förra säsongen var han som du säger väldigt bra i powerplay men den här säsongen har han tagit stora steg i fem mot fem spelet. Det handlar framförallt om att han har fått en hel försäsong med oss och är bättre tränad. Han har alltid haft spetskunskaper i avslutet och passningsspelet men under sommaren har han jobbat med fysen väldigt bra. Det gör att han är med och konkurrerar mer i år än vad han var förra säsongen.

Har det blivit dags för honom att få sitt stora genombrott denna säsongen då?

– Ja det tror jag. Framförallt kommer han bidra mer till oss i fem mot fem spelet och han kommer fortsätta ösa in poäng i powerplay. Så tittar man på helheten och alla delar på spelet som han har gått fram i så är jag säker på att han kommer få sitt riktiga genombrott i år.

De två senaste säsongerna med Gillek vid rodret har Linköping och Mullsjö delat broderligt på segrarna och vunnit varannan gång. Men ikväll är det bara vinst som gäller för Linköping och en bra prestation över 60 minuter så klart.  

– Det gäller att vi är redo för uppgiften. Jag tror att Mullsjö är revanschsugna och att de har gått ihop som grupp under veckan för att göra en jäkligt bra insats. Så ikväll gäller det att vi möter upp dem med samma energi plus att vi tightar till vårt försvarsspel.

Se alla kvällens matcher på SportExpressen Play 


Situationen som Mullsjöspelaren rapporterades till VG för

Den här artikeln handlar om: