Älvsjö vann mot Strängnäs

Älvsjö avgjorde tät match mot Strängnäs i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Älvsjö och gästande Strängnäs var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Älvsjö och vann matchen i Allsvenskan norra herr med 8-7 (3-4, 3-2, 2-1).

Segermålet för Älvsjö stod Niclas Pilati för 15.35 in i tredje perioden.

Strängnäs var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-4.

I andra perioden var det i stället Älvsjö som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 6-6.

7.53 in i tredje perioden slog Strängnäs Rasmus Jansson till på pass av Adam Nilsson och gav Strängnäs ledningen. Fler mål än så blev det inte för laget.

9.35 in i perioden nätade Älvsjös Joachim Lindé framspelad av Olof Berggren och kvitterade för Älvsjö.

Efter 15.35 slog Niclas Pilati till åter igen på pass av Sebastian Gafvelin och avgjorde matchen. Därmed hade Älvsjö vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 8-7.

Älvsjös Simon Lundin stod för tre mål och ett assist och Sebastian Gafvelin hade tre assists. Strängnäs Adam Nilsson gjorde två mål och totalt tre poäng och Daniel Johansson hade tre assists.

För hemmalaget betyder resultatet första plats i tabellen. Strängnäs är på andra plats.

Älvsjö tar sig an Djurgården i nästa match borta fredag 7 oktober 19.30. Strängnäs möter Falun Utv hemma lördag 8 oktober 16.00.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö