Herr1an-svepet
Vetlanda och Skälby.
Foto: Viktor Johansson, Kalmarsund och Thörnbergs Sportfoto
Herrettan

Nykomlingen har chocköppnat i Herr1an: "Riktigt, riktigt starkt"

ANNONS

Så är läget i landets sex Herr1an-serier.

 I Norra-serien så tuffar Sundsvall på. Seriefavoriten har inlett med att slå tippade toppkonkurrenterna Timrå och Team Thorengruppen Ungdom med 9-3 respektive 10-2, en synnerligen stark start. Framförallt det sistnämnda resultatet imponerade! Man leder nu serien på sex poäng ihop med Luleå, ett lag som inte tippas slåss i toppregionerna. 

 Ett annat lag som tippas ta hem seriesegern är Nilsby som hör hemma i Västra Svealand-segern. Fem poäng är facit efter två omgångar och med det ligger man tvåa i tabellen, en poäng bakom Hälsinggården. Lagets fixstjärnor, bröderna Tom och Adam Colling, ligger däremot ”bara” på plats 25 respektive 15 i poängligan. Den toppar istället en annan före detta SSL-spelare, Mårten Milling. 

På temat poäng så är det på sin plats att lyfta fram Moras Emil Hedström, som följde upp fjolårets fina poängproduktion (73) med att göra tre mål och fyra assist i premiären mot Hedmora. En applåd ska också riktas till nykomlingen Dottevik, som drog 489 åskådare i sin premiär mot Hagfors. 

 Uppsala Teknologer har skapat många rubriker under den hittills korta säsongen. Man slog överraskande ut Hagunda ur cupen men i serien så har man inlett svagt i Östra Svealand-serien. Den chockerande premiärförlusten mot nykomlingen Nacka (4-11) följdes upp med ett nytt poängtapp, den här gången förlorade man i sudden borta mot Täby (6-7). Ett lag som däremot överraskat positivt är nykomlingen Hässelby, som ligger trea i tabellen. Inget lag står på sex poäng efter två matcher, Tyresö Trollbäcken och Täby har däremot tagit fem.

 Örebro åkte ur Allsvenskan i våras men döma av de två första matcherna så ser man ut att ha goda möjligheter till ett återtåg. 8-4 i premiären mot Onyx, även de nya från Allsvenskan, följdes upp med en 15-3-seger mot Solfjäderstaden vilket gör att man toppar Mellersta-serien. Mörkare ser det ut för just nyss nämnda Onyx, som även förlorade mot Arboga och därmed står på noll poäng efter två omgångar. Skälbys supertalang Jonathan Berglund, född 2005, leder poängligan med fem mål och fyra assists. 

 Vill man se på mål, titta på Floda i Västra Götaland-serien. Det topptippade laget förlorade något överraskande mot Lidköping i premiären med 8-11, men vann sedan på hemmaplan mot Varla med 11-5. Nyförvärvet från Lindås, André Landin, är redan uppe i tio poäng på två matcher! Serien sägs överlag vara väldigt svårtippad i år och det är inget lag som stuckit ut särskilt mycket än, även om Alingsås, Lidköping och Pixbo alla tagit maxpoäng hittills. 

Vetlanda körde över allt motstånd i Herr2an förra säsongen och har inlett starkt som nykomlingar i Herr1an Södra Götaland. 10-2 hemma mot Gränna är inget sensationellt resultat, men att man besegrar Kalmarsund Ungdom på bortaplan med 8-7 är riktigt, riktigt, starkt. Nu toppar man tabellen ihop med Hovshaga. Seriens kanske största stjärna, Alexander Zoric, har inlett som förväntat då han legat bakom åtta av Olofströms elva mål – ingen spelare har gjort mer poäng än honom i serien. 


Jonathan Peglers med säsongens märkligaste målgest

Den här artikeln handlar om: