Nian Samuelsson och femman Sjödin i poängligan
Foto: Simon Melchert
Superligan

Flera av de största poängmaskinerna har grus i maskineriet

ANNONS

Endast fyra av fjolårets tio bästa poänggörare i SSL Dam återfinns i toppen av poängligan denna säsong.

Det har spelats två omgångar i SSL Dam och det har blivit dags för att göra ett snabbt nedslag för att se vilka spelare som inlett bäst när det kommer till poängmakandets ädla konst. 

Förra säsongen förlorade Ellen Rasmussen för första gången någonsin den interna poängligan i Malmö när Maja Ekström oväntat tog hem den istället. Det verkar ha tänt till Malmös fixstjärna på alla cylindrar för Rasmussen har inlett säsongen urstarkt och vräkt in poäng. Frågan är om det är revanschlusten eller nya positionen som ligger bakom poängfrenesin?

Fyra Thorenspelare på topp tio är inget anmärkningsvärt utan helt förväntat, Men det kanske inte är lika förväntat att superstjärnan Veera Kauppi ligger längst ner av kvartetten på en sjunde plats. 

Philippa Bloms äventyr i Schweiz den senaste säsongen verkar ha gjort henne gott. Just nu ligger hon på en åttonde plats i poängligan men på en andraplats i skytteligan med fem fullträffar än så länge.

Stora överraskningen på topptio är Kalmarsunds SSL-debutant Ida Samuelsson som ligger på en nionde plats. Men kanske inte så konstigt med tanke på att Kalmarsund mött två förväntade topplag och att 23-åringen spelar med Kalmarsunds två superstjärnor Matilda Sjödin och Moa Tschöp i femman.

Men om vi vänder på det så är det flera stora poängmaskiner som inte fått en så bra start än så länge. Förra säsongens fyra och åtta i poängligan Cajsa Elm och Moa Gustafsson har bara gjort två poäng vardera så här långt. Andra stora poänggörare förra säsongen som inte vaknat till liv är Ellen Bäckstedt, Wilma Johansson och Emma Stenberg. Femman, sexan och sjuan förra säsongen som nu ligger på plats 18, 19 och 14. Hittills är det bara fyra spelare av förra  säsongens topp tio som ligger på topp tio denna säsong. 

Poängligan i SSL Dam efter 2 omgångar   

 

Placering

Namn

lag

Mål

Ass

Poäng

1.Ellen RasmussenMalmö FBC639
2.Emelie WibronThorengruppen IBK459
3.Oona KauppiThorengruppen IBK369
4.Sofia JoelssonThorengruppen IBK538
5.Matilda SjödinFBC Kalmarsund347
6.Elin RoosEndre IF347
7.Veera KauppiThorengruppen IBK516
8.Philippa BlomNacka IBK505
9.Ida SamuelssonFBC Kalmarsund415
10.Klara LonebergPixbo Wallenstam IBK325
11.Camilla HalldénWarberg IC314
12.Rebecca MårtenssonMalmö FBC314
13.Ida HultmanNacka IBK224
14.Emma StenbergPixbo Wallenstam IBK224
15.Eliska KrupnovaPixbo Wallenstam IBK224
16.Ranja VarliTäby FC IBK224
17.Jonna VuontisvaaraIK Sirius FBC224
18.Ellen BäckstedtEndre IF224
19.Wilma JohanssonVästerås Rönnby IBK134
20.Iida MettäläMalmö FBC134

Täbystjärnans konstmål i Svenska Cupen

Den här artikeln handlar om: