Linköping vann mot Jönköping

Linköping slog Jönköping efter Kevin Söderlings dubbel

Det blev Linköping som gick segrande ur mötet med Jönköping i Superligan SSL herr på hemmaplan, med 6-5 (3-0, 3-2, 0-3).

Linköping spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Kevin Söderling, Oskar Seth och Jesper Alm. Även i andra perioden var det Linköping som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 6-2.

Jönköping hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 0-3 men Linköping kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Noterbart är att Hannes Nyström gjorde ett mål för Jönköping och spelade fram till två mål.

Det här var Linköpings andra uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Linköping nu ligger på tredje plats i tabellen, och Jönköping är på nionde plats.

Onsdag 28 september 19.00 spelar Linköping borta mot Mullsjö. Jönköping möter Pixbo Wallenstam hemma i Jönköpings Idrottshus söndag 2 oktober 16.00.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK Pixbo tog ny seger mot Linköping JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik