FBC Lerum vann mot Lund Elit
Montage
Matchrapport

FBC Lerum segrare hemma mot Lund Elit

ANNONS

FBC Lerum besegrade Lund Elit på hemmaplan i lördagens möte i Allsvenskan södra herr. 7-5 (2-0, 3-2, 2-3) slutade matchen.

– Skönt att vinna hemma direkt och ta tre poäng! Vi är inte alls på den nivån vi vill vara över 60 minuter idag men då är det ännu skönare att vi löser tre poäng. Cred till Lund som kommer ställa till det för många lag framöver, tyckte FBC Lerums tränare Anton Olofsson, efter matchen.

Lund Elits tränare Rickard Träff:

– Vi visar att vi återigen är för innefektiva. Skapar massor av lägen men vi får inte in bollen. Spelmässigt för vi matchen stora delar och Lerum är i gungning.

Det var första segern för FBC Lerum, efter 6-10 mot Karlstad IBF i premiären.

FBC Lerum startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Joel Ekström och William Ljungqvist. FBC Lerum var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-2.

Lund Elit hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 men FBC Lerum kunde hålla undan och vinna matchen med 7-5.

William Ljungqvist gjorde tre mål för FBC Lerum och spelade dessutom fram till ett mål och Joel Ekström stod för två mål och ett assist.

I nästa match, lördag 1 oktober, har FBC Lerum Höllviken hemma i Lerum Arena 16.00, medan Lund Elit spelar borta mot Hovslätt 14.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit

Den här artikeln handlar om: