Foto: Tomas Brandt Wangel
Juniorallsvenskan

RIG-stjärnan inledde säsongen med att göra 11 poäng

ANNONS

I helgen spelade RIG Umeå sin första match i JAS och man körde över Gullänget-Kroksta fullständigt och vann med 24-0.

24-0 är såklart uppseendeväckande siffror men några siffror som är ännu mer uppseendeväckande är Livia Svartvadets 11 poäng fördelat på tre mål och 8 assist. Laget vinner med 24 mål och en enda spelare låg bakom nästan hälften av målen. Dessutom borde Svartvadet gjort mål i hälften av bytena hon spelade under matchen. 

– Resultatet speglar nog matchbilden ganska bra. Vi hade mycket boll, och förtjänade vår vinst. Men de hade några farliga lägen som kom ibland och även fast vi hade mycket boll så stod de emot bra i början, summerar Svartvadet matchen för Innebandymagazinet.

Du stod för en helt makalös insats och låg bakom nästan allt och klappa in 11 poäng. Spela ni på tre femmor så va du inne på ett mål vartannat byte ungefär.

– Vi spelade på två femmor, men vi hade några på bänken som gjorde avlastningsbyten ofta. Men 11 poäng i en match är nog mitt nya rekord. Jag vet faktiskt inte varför det gick så bra idag, hade nog bara flyt med mig.

Svartvadet (ja hon är dotter till hockeylegendaren Per Svartvadet) gjorde 18 poäng i Allsvenskan förra säsongen fördelat på 7 mål och 11 assist på 15 matcher. I JAS så öste hon in hela 47 poäng på 16 matcher. Med 11 poäng i JAS-premiären så undrar man ju vart det här ska sluta?

– Har inga speciella förväntningar på mig själv den kommande säsongen, men det är nog mest bara att fortsätta som jag alltid gjort. Sen vill jag alltid utvecklas så mycket som det går på planen, men det är främst bara att fortsätta köra.

Hur går dina tankar om den kommande säsongen med RIG, du kommer ju spela både i JAS och Allsvenskan?

– Tankarna för laget inför säsongen är nog att det kommer bli ett spännande år. Tycker vi har en hyfsat bred trupp. Vi har många skickliga spelare, som kommer bli avgörande i de bägge serierna. Vi vet att det kommer bli en del tuffa matcher i Allsvenskan och behöva kämpa hårt för att komma högt i tabellen. Sen i JAS burkar det vanligtvis vara svagare lag än i Allsvenskan. Men vi vet att det finns några lag som kommer vara med och slåss om förstaplatsen. Så det är bara att köra på och göra det vi kan för att ta hem seriesegern. Men sen även att ha kul och ta vara på åren man får spela JAS.


TV: Emil Ruuds fantastiska drömassist i SSL-premiären

Faluns bolltrollare har gjort det igen - se den otroliga framspelningen.

 

 

Den här artikeln handlar om: