Lindome vann mot Fristad

Lindome vann mot Fristad hemma – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Lindome tog emot Fristad i division 1 västra Götaland herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där Lindome var starkast, och segerresultatet blev därmed 7-6 (1-2, 4-2, 1-2, 1-0). Anton Berce blev matchhjälte för Lindome med sitt mål i förlängningen.

– Härlig inställning av killarna. Vi gör inte vår bästa insats men lyckas knipa 2 poäng. Vi reser oss 2 gånger om och det tyder att dessa killar aldrig ger upp. Fristad kommer till många lägen men vår målvakt gör en monsterinsats. Nu laddar vi för nästa torsdags match mot Alingsås, kommenterade Lindomes tränare Fredrik Håkansson.

Fristads tränare Tobias Ragnarsson om matchen:

– Vi gör en okej match, men vi är för ineffektiva sett till hela matchen. Våran andra period är den svagaste den här säsongen. Vi bryter ihop och kommer igen till nästa match.

Det var första segern för Lindome, efter 6-11 mot Varla i premiären.

Fristad var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-2.

I andra perioden var det i stället Lindome som hade greppet. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 5-4.

5.30 in i tredje perioden nätade Fristads Mattias Karlsson på pass av Albin Grönlund och kvitterade för Fristad.

Efter 7.14 nätade Rasmus Larsson ännu en gång framspelad av Albin Grönlund och gav Fristad ledningen.

11.05 in i perioden slog Lindomes Adam Ryberg till framspelad av Linus Holm och kvitterade för Lindome.

I förlängningen tog det 3.39 innan Lindome också avgjorde till 7-6. Stor matchhjälte blev Anton Berce.

Albin Grönlund gjorde ett mål för Fristad och totalt fyra poäng. Lindomes Anton Berce gjorde tre mål och Linus Holm stod för tre poäng, varav ett mål.

Torsdag 29 september 19.30 spelar Lindome borta mot Alingsås. Fristad möter Kungälv hemma i Fristadhallen söndag 2 oktober 14.30.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Målfest när Partille krossade Fristad i Partillebohallen