Jönköping-Storvreta 3-12
Artikelfoto: Expressen och Per Wiklund
Superligan

Highlights: Jönköping-Storvreta 3-12

20 mål på två matcher är Storvretas facit framåt efter 12-3-segern borta mot Jönköping.

Storvreta är nu tillsammans med Falun det lag som gjort flest mål i SSL, 20 stycken. Idag fick man också iväg hela 37 skott jämfört med Jönköpings 19.

Vi fick se tre straffar matchen där två kom inom loppet av nio sekunder i andra perioden. Emil Jacobsson fick två chanser och satte en, den andra gången var Måns Parsjö i vägen. Storvretas Filip Eriksson var samtidigt klinisk när tillfälle gavs.

Otto Weidman spåddes kunna ta stora kliv den här säsongen och han har tagit den fina försäsongsformen med sig in i SSL. Idag blev det tre nya mål för 24-åringen, mot sin gamla klubb, och han är nu uppe i 6 poäng (4+2). Mest poäng av alla idag gjorde Filip Eriksson med sina 4+2.

Storvreta visade bitvis upp en stor frustration mot domarparet. Man såg helt oförstående ut efter att den första straffen dömts ut, och i andra fick Rasmus Sundstedt sätta sig på utvisningsbänken efter protest mot domslut.

– Inför tredje säger vi att vi måste ut och använda energin som vi har på domarna på planen istället. Vi kan inte hålla på och gnälla på de här två killarna, vi behöver spela innebandy istället i sista perioden, säger Otto Weidman i Expressens TV-sändning efter matchen, och visst funkade det – man vann slutperioden med 7-2.