#ibsilly
Jakob Drews.
Foto: Per Wiklund
Herrettan

Stora profilen lämnar Herr1an – här är nya laget

ANNONS

Uppsala Teknologer drabbas av ett tungt spelartapp precis när säsongen börjat.

Herr1an-laget IBK Uppsala Teknologer har de senaste säsongerna gjort sig kända för att plocka in meriterade och äldre spelare från högre upp i seriesystemet. I förra säsongens trupp återfanns bland annat Jakob Drews, Joakim Alvinder och Gabriel Oredsson, och under sommaren anslöt också Patrik Jansson från Hagunda.

Alvinder är nu utlånad till AIK fram till VM-uppehållet, och nu kommer nästa tunga spelartapp för ”Tekno”: Jakob Drews lämnar för spel i Herr3an-laget IBS Fålhagen.

– Det är givetvis en mycket, mycket stort tapp för oss att tappa Drews. Att det dessutom blir så här just den här tidpunkten när tävlingssäsongen dragit igång är absolut inte optimalt. Han var en av seriens absolut bästa spelare förra säsongen och vann poängligan så det är givetvis en spelare som kommer att saknas , säger Teknologernas sportchef David Eriksson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Dock så vill vi inte stå i vägen för Jakob om han vill fortsätta lattja med polarna på lägre nivå. Vi håller tummarna för att hans livssituation ser annorlunda längre fram och att han då i så fall känner för att komma tillbaka framemot vårkanten. Han vet att han är varmt välkommen tillbaka när han vill!

Drews har en lång SSL-karriär bakom sig och är känd från sin tid i Storvreta och Sirius. Säsongen 2018/19 gjorde han 43 mål i högstaligan, detta i Sirius tröja. 

Sportchef Eriksson menar på att Drews inte går att ersätta rakt av, men säger också att man kommer plocka upp spelare från U-laget som förra säsongen vann sin division 3-serie. Att plocka spelare därifrån ser ut att vara ett vinnande koncept, då Teknologerna nyligen slog ut Hagunda ur cupen med nio spelare i truppen som spelade för just division 3-laget förra säsongen. 

Serien började däremot tyngre – i öppningsmatchen föll man oväntat mot nykomlingen Nacka med 11-4 på hemmaplan.


TV: Chockartade självmålet i SSL - "Årets felträff"

Här går det helt fel för Linköpings Emil Lögdberg mot Team Thorengruppen: "Olyckligt"

Den här artikeln handlar om: