19.00 Helsingborg-Kalmarsund
Filip Langer och Marcus Johansson.
Foto: Daniel Guido Wiberg, Kalmarsund
Superligan

Ruskar om i formationerna: ”Har 3-4 olika uppställningar”

ANNONS

Filip Langer kliver in som center mellan veteranerna när Kalmarsund spelar sin andra match för säsongen.

FBC Kalmarsund stod för en svag premiärmatch mot Växjö förra veckan. Man förlorade på hemmaplan med 2-3 och nu ändrar man om i formationerna till kvällens bortamatch mot Helsingborg, skriver Barometern.

Filip Langer ersätter Tim Nyander som center i förstakedjan mellan Kim Nilsson och Marcus Johansson. Nyander placeras istället i tredje, ihop med Filip Stjernberg och Anton Nilsson.

I man-man-formationen så saknas fortsatt Kevin Haglund, som återhämtar sig från körtellfeber. Forwarden spelade bara powerplay i matchen mot Växjö och då tog Langers hans plats i andrakedjan som även består av Jesper Lindström och Albin Hedstål. Nu får stockholmarna en ny lekkamrat form av nyförvärvet från Lillån, Martin Rönnklint. 

– Vi har 3-4 olika uppställningar som vi kan skruva på efter motstånd. Rönnklint är den som mest är lik Kevin Haglund och hans fysik behövs i andrakedjan – och sedan får vi speed och kontringsstyrka i tredjekedjan. Det har sett lovande ut på träning, säger tränare Viktor Gustavsson till Barometern. 

Gustavsson berättar också att Haglund kommer få mer speltid idag än i premiären, och att han kommer slussas in successivt. 

Till skillnad från Kalmarsund så vann Helsingborg sin öppningsmatch, detta borta mot Dalen med 8-3. Gustavsson tror att skåningarna vill locka in Kalmarsund i mycket bollinnehav för att sedan ställa om. 

– Där måste vi vara vaksamma. Vi måste tänka försvarsspel när vi anfaller och anfallsspel när vi försvarar. Det har vi planer på hur vi ska lösa, säger Gustavsson till Barometern.

De båda lagen möttes i kvartsfinalen i vårens slutspel, och då segrade Kalmarsund efter 4-2 i matcher.

Kvällens matcher i SSL kan du se på SportExpressen Play


Emil Lögdbergs dråpliga självmål

Den här artikeln handlar om: