Foto: Expressen och Per Wiklund
Superligan

Rudd om Gävles tunga start och eventuellt landslagsspel

ANNONS

Gävle-stjärnan sågar lagets insats: ”Vårt försvarsspel är katastrof”

Gävle har fått en tuff start på Superligan. 8-4-förlusten i premiären borta mot Jönköping följdes under tisdagen upp med en ny nollpoängare – den här gången blev man besegrade av Växjö som vann med 10-7.

Det var framförallt förstaperioden som sänkte laget: Växjö ledde med 5-1 när första paussignalen ljöd. 

– Vårt försvarsspel är katastrof. Vi hamnar på en linje med våra backar, de får spela crossar in i mitten lite för enkelt i första perioden. De gör en del mål där, en meter framför kassen, sa Gävle-stjärnan Alexander Rudd i Expressens tv-sändning efter matchen.

Man justerade taktiken inför andra och fick då bra utdelning, ett tag var ställningen 6-5, men Växjö gjorde sedan två snabba mål innan pausen och vann senare med 10-7.

Rudd säger i intervjun att laget är framtungt och att man inför matchen pratade om att prioritera försvarsspelet. 

– Vi har en del killar i laget som älskar att göra poäng. Kanske lite för mycket till och med, som skiter i backchecken och täcker för lite skott. Det håller inte på den här nivån. Det håller i Allsvenskan att halvfiska och inte ge järnet i försvarsspelet. Alla lag är för skickliga.

30-åringen avslutar sedan med att berätta om statusen på sin spelarkarriär, där han medger att drömmen om en comeback i svenska landslaget finns kvar. Däremot har an inte haft någon kontakt med ledningen. 

– Det är roligt att vara tillbaka. Det var kul i Schweiz också, men ligan är för dålig. Det var för dåligt helt enkelt. Jag är glad att vara hemma! Jag har inte lagt av någonstans, jag vill vara tillbaka till den spelaren jag har varit. Det är utanför planen som det handlar om för mig, och där mår jag fantastiskt bra! Bättre än vad jag gjort sedan hjärnskakningen 2016.  Jag siktar på att göra det så bra som möjligt, och jag vill givetvis tillbaka till landslaget. Men vi får se vad politiken säger. 


Emil Lögdbergs dråpliga självmål

Den här artikeln handlar om: