Onsdagens SSL
Superligan

Rött kort för Kalmarsundsstjärnan - "Jag blev sjukt chockad"

ANNONS

Dryga fem minuter in i matchen mellan Helsingborg och Kalmarsund fick Tobias Lindström rött kort efter en incident med Fredi Petersson.

Efter en duell nere i Helsingborgs sarghörn uppstod en ordväxling mellan Helsingborgsspelaren Fredi Petersson och Kalmarsunds Tobias Lindström. Efter en kort ordväxling ser det ut som att Lindström skallar Pettersson och domaren som står precis i jämte tar upp det röda kortet direkt. Lindström protesterar mot domslutet utan gehör och får lämna hallen med rubriceringen grovt matchstraff, brutal förseelse.

Från första juli gäller nya regler för matchstraff och följande gäller för grovt matchstraff:

  • Ett grovt matchstraff ska alltid leda till ett större lagstraff. 
     
  • Grovt matchstraff ska även leda till avstängning från nästa match i samma tävling samt ytterligare bestraffning som beslutas av administrerande förbund.

I periodpausen sa Fredi Petersson följande i Expressens TV-sändning om situationen:

– Jag vet inte vad som händer, jag blev sjukt chockad. Det kom en skalle från ingenstans. Det är bara att tacka och ta emot när han tappar huvudet på det viset. Det träffar rakt på näsan så jag kände av den men det är inte så att jag inte kan spela vidare så det är lugnt. Jag har sett något liknande i fotboll där man får rött kort för det där och jag tycker att det inte hör hemma på en innebandyplan.

Kalmarsunds lagkapten Anton Nilsson fick frågan om hur snacket gick på Kalmarsunds bänk efter incidenten:   

  - Vad ska man säga det är inte så mycket att tala om, tycker jag inte.

Kommentatorn fortsatte fråga kaptenen om han menade att det röda kortet var korrekt med andra ord och då svarade Nilsson lite mystiskt. 

– Ingen kommentar, du får tolka det hur du vill. 

Se situationen i klippet ovan.   




  

Den här artikeln handlar om: