Helsingborg förlorade mot Kalmarsund
Montage
Matchrapport

Kalmarsund vann en uddamålsseger borta mot Helsingborg

ANNONS

Kalmarsund vann en målmässigt jämn match borta mot Helsingborg i Superligan SSL herr på onsdagen. 3-4 (1-0, 0-2, 2-2) slutade matchen.

– Vi skapar för få heta chanser och är tyvärr lite uddlösa i de läge vi skapar. Håller vi motståndarna till fyra gjorda på vår hemmaplan ska vi vinna, men tyvärr inte idag, kommenterade Helsingborgs tränare Emil Lindström efter matchen.

Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson tyckte till om matchen:

– En onödigt spännande seger är känslan. Efter en smått kaotisk förstaperiod så tycker jag vi är numret större än Helsingborg de sista 40 minuterna spelmässigt men lyckas inte göra mål på våra målchanser. Det gör att det blir tight inför när matchen ska avgöras men en rättvis seger tillslut trots anstormning av Helsingborg på slutet.

Det var första segern för Kalmarsund, efter 2-3 mot Växjö i premiären.

Efter 3.33 kom 1-0 till Helsingborg genom ett snöpligt självmål. Efter 1.14 i andra perioden nätade Filip Langer, framspelad av Marcus Johansson och kvitterade för Kalmarsund.

Tim Nyander gjorde dessutom 1-2 efter 6.45 på pass av Gustav Wadell.

6.27 in i tredje perioden nätade Helsingborgs Linus Malmström och kvitterade för Helsingborg.

13.13 in i perioden slog Kalmarsunds Kim Nilsson till framspelad av Marcus Johansson och gav Kalmarsund ledningen.

Efter 14.05 nätade Marcus Johansson framspelad av Kim Nilsson och ökade ledningen för Kalmarsund.

Helsingborg reducerade till 3-4 med 34 sekunder kvar att spela på nytt genom Linus Malmström på pass av Linus Nordgren. Men mer än så orkade Helsingborg inte med.

Noterbart är att Kalmarsunds Marcus Johansson stod för tre poäng, varav ett mål.

I nästa omgång har Helsingborg AIK borta i Solnahallen, lördag 24 september 13.00. Kalmarsund spelar borta mot Thorengruppen söndag 25 september 16.00.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: