Onsdagens SSL
Superligan

Highlights: Falun-AIK 12-4

Se höjdpunkterna från SSL-mötet mellan svenska mästarna Falun och nykomlingarna AIK som hemmalaget vann med 12-4.

Det tog bara 11 sekunder innan Falun tog ledningen och då trodde nog många att det skulle bli en jobbig timma för gästerna AIK. Men AIK:s premiärineffektivitet var som bortblåst i första perioden och med effektivt kontringsspel gick stockholmarna upp till en 3-2 ledning efter halva matchen. Men Falun avslutade första perioden med tre mål på en minut och sex sekunder. Resten av matchen blev bara en Eriksgatan till tre poäng

Falustjärnan Alexander Galante Carlström stod på 598 gjorda mål inför matchen och efter 15 minuter spel så blev han den första spelaren någonsin att göra 600 mål i SSL:s grundserie. Glappet ner till tvåan på listan är väldigt stort  då Hannes Öhman gjort 388 mål. Totalt gjorde Världens bästa skyttekung 6 mål i matchen och står nu på sanslösa 604 gjorda mål. Kolla in Faluns 5-3 mål extra noga i klippet nedan då det var det historiska 600:e målet.

Poängbäst i Falun blev just Galante Carlström med 6 mål följt av Malte Lundmark som gjorde 1+2. I AIK hittar vi hela åtta enpoängare men ingen spelare som gjorde flera.

– Det är den tuffaste bortamatchen i hela serien och ska man komma härifrån med några poäng måste man göra tre riktigt jävla bra perioder och det gör vi inte idag och då blir det inga poäng, summerade AIK:s Markus Eriksson matchen i Expressens TV-sändning.

– Trögspelad match med mycket bekvämt bollinnehav på utsidorna. Efter första perioden där vi missar lite i deras kontringar ser det väl stabilt ut, kommenterade Faluns tränare Thomas Holmgren till Innebandymagazinet.