Thorengruppen förlorade mot Linköping

Linköping avgjorde i förlängningen mot Thorengruppen

Matchen mellan hemmalaget Thorengruppen och gästande Linköping i Superligan SSL herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 8-7 (2-4, 3-0, 2-3, 1-0). Matchhjälte blev Oskar Hovlund, som gjorde det avgörande målet med bara en sekund kvar att spela i förlängningen.

– Vi gör två godkända perioder och en dålig period, mellanperioden. Starkt av oss att vara med mot Linköping trots att vi inte gör någon jätteinsats, väldigt surt att släppa in det avgörande målet med endast en sekund kvar av förlängningen, kommenterade Thorengruppens tränare Johan Lindgren.

Linköping tog därmed andra raka segern, efter 9-5 mot Hagunda i premiären.

Thorengruppen var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-2.

Linköping hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

4.29 in i tredje perioden slog Linköpings Martin Karlsson till på nytt på pass av Oskar Hovlund och ökade ledningen för Linköping.

7.48 in i perioden nätade Thorengruppens Adam Lidgren på pass av Sebastian Theorin och reducerade åt Thorengruppen.

Efter 13.02 slog Hampus Öhgren till framspelad av Sebastian Theorin och kvitterade för Thorengruppen.

Efter 17.26 nätade Thorengruppens Adam Lidgren åter igen på pass av Axel Hjälm och gav Thorengruppen ledningen.

Linköping kvitterade till 7-7 med 30 sekunder kvar att spela genom Simon Palmén framspelad av Oskar Seth.

I förlängningen tog det 4.59 innan Linköping också avgjorde till 7-8. Matchvinnare för bortalaget blev Oskar Hovlund, framspelad av Josef Rypar.

Oskar Hovlund gjorde tre mål för Linköping och totalt fyra poäng.

Söndag 25 september möter Thorengruppen Kalmarsund hemma 16.00 och Linköping möter Jönköping hemma 17.00.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen