Bild: Expressen
Superligan

Highlights: Växjö-Gävle 10-7

Växjös 18-åring Emil Nyh kunde inte ha önskat sig en bättre start på SSL-karriären.

Emil Nyh, med ett passande efternamn i en debut, fick ett telefonsamtal imorse om att han skulle få spela SSL-match ikväll. Det tackade han för genom att sätta 1-0 för Växjö mot Gävle redan efter 15 sekunder i första perioden. Nyh blev även uppskriven för ytterligare ett mål efter ett drömanfall, men erkänner att han inte borde ha fått det målet. ”Det var faktiskt självmål på den andra, men den första var jag på i alla fall”, säger 18-årige forwarden i Expressens sändning.

Växjö ledde med 5-0 efter 15 minuter i första perioden, men Gävle skulle nästan hämta ikapp och ställningen var 6-5 i andra perioden innan Växjö drog ifrån på nytt.

”Andra segern på några dagar, det gillar vi. Matchen var en berg-och-dalbana där vi givetvis skulle avgjort tidigare, men vi lär oss av det och gör det ännu bättre nästa gång”, säger Växjös tränare Johan Schönbäck till Innebandymagazinet.

(Felix Göthberg)

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö