Foto: Hans Klang
Herrettan

Superskrällen: 11-4 till Nacka mot Uppsala Teknologer

ANNONS

Succéstarten för Nacka i Herr1an Östra Svealand: "Hade en plan för hur vi skulle straffa dem och det gjorde vi"

Att de tre nykomlingslagen i Herr1an Östra Svealand är bra var känt på förhand. Men att Nacka skulle besegra förra säsongens seriesegrare, Uppsala Tekonologer, med 11-4 i seriepremiären var det nog få som hade trott. Ännu färre hade trott att de skulle lyckas med det på bortaplan.

– Vi visste att Teknologerna är ett vasst lag och de fick tryck på oss i perioder under matchen. Men efter att ha mött dem i Svenska Cupen för några veckor sedan hade vi en plan för hur vi skulle straffa dem och det gjorde vi. En strålande insats från samtliga och en riktigt skön start på säsongen, säger Nacka-tränaren Peter Sjöstrand till Innebandymagazinet.

– Vi släpper in lite för många lätta mål idag och får väldigt dålig utdelning trots att vi har 40 skott på mål under matchen. Deras keeper gör en riktigt bra match och var bäst på planen! De var effektivare än oss idag, säger Uppsala Teknologers sportchef David Eriksson.

“Vi är klart bättre”

Det var inte det enda uppseendeväckande resultatet i herrarnas division 1 under lördagens premiäromgång. Tyresö Trollbäcken, som är favorittippade i Östra Svealand efter deras supervärvningar med Patrik Schantz och Patrik Kareliusson, var i underläge under stora delar av matchen mot Vallentuna på bortaplan och det krävdes förlängningsspel för att skilja lagen åt, där Schantz passade fram Alexander Rönnlund till TT:s avgörande mål (6-7). Vallentuna har tippats på nedre halvan av tabellen.

– Vi är klart bättre de två första perioderna och får matchbilden någorlunda dit vi vill. Sista perioden slutar vi spela med boll och låter TT trycka ned oss, men lyckas ändå få med oss oavgjort efter full tid. Dessvärre orkar vi inte stå emot under förlängningen och att TT får med sig extrapoängen får ändå ses som rättvist, tyckte Vallentunas tränare Victor Edberg efter matchen.

“Extra plus till Alexander Zoric”

Ett annat intressant resultat är att Olofström besegrade CL98 på bortaplan i Södra Götaland. Ingen jätteskräll, men Olofström har tippats några placeringar bakom CL98 inför säsongen. Hemvändaren Alexander Zoric blev stor matchhjälte med fem mål och två assists, därmed låg bakom bakom sju av lagets åtta mål. Matchen slutade 6-8.

– Tycker vi vann rättvist med tanke på att vi leder i stort sett hela matchen. Bra match av samtliga. Några extra plus till Alexander Zoric som gör en fantastisk match, kommenterade Olofströms tränare Markku Torikka efter matchen.

Fler rapporter med tränarkommentarer från alla matcher i Herr1an och övriga SIBF-serier kan du hitta här, eller via resultatservicen högst upp på startsidan.

Läs även: Så tippades alla serier i Herr1an 2022/23


TV: Emil Ruuds fantastiska drömassist i SSL-premiären

Faluns bolltrollare har gjort det igen - se den otroliga framspelningen.

Den här artikeln handlar om: