Strängnäs vann mot Hudik/Björkberg

Målfest när Strängnäs krossade Hudik/Björkberg i Thomas Arena

Strängnäs hade inga problem med Hudik/Björkberg i Allsvenskan norra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 13-1 (6-0, 5-0, 2-1).

Hudik/Björkbergs tränare Daniel Holm:

– Trist premiär för vår del där vi inte fick mycket att stämma. Sedan räcker vi inte till mot ett starkt Strängnäs med 5 ordinarie gubbar på läktaren. Bara att bryta ihop och ladda inför nästa match där vi förhoppningsvis har fler gubbar hela och friska.

Strängnäs spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 6-0 genom två mål av Adam Nilsson, ett mål av Pelle Hansson, ett mål av Tim Lindgren, ett mål av Viktor Seth och ett mål av Alexander Johansson. Det skulle komma mer från Strängnäs. Även i andra perioden var det Strängnäs som var starkast. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 11-0.

Strängnäs hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 12-0 innan Hudik/Björkberg reducerade.

Därefter kontrollerade dock Strängnäs spelet och till slut blev det en storseger, slutresultatet skrevs till 13-1.

Strängnäs Pelle Hansson stod för ett mål och fyra assists, Tim Lindgren gjorde två mål och totalt fem poäng, Adam Nilsson gjorde fyra mål, Viktor Seth gjorde fyra mål och Alexander Johansson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

När lagen möttes senast slutade det med seger för Strängnäs med 8-7.

Strängnäs tar sig an Sirius i nästa match hemma lördag 24 september 16.00. Hudik/Björkberg möter samma dag 12.00 Djurgården hemma.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Dålig första period sänkte Fagerhult Habo