Bele Barkarby förlorade mot Älvsjö
Montage
Matchrapport

Utklassning när Älvsjö besegrade Bele Barkarby i Jakobsbergs Sporthall

ANNONS

Älvsjö hade inga problem med Bele Barkarby i Allsvenskan norra herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 10-4 (2-0, 6-2, 2-2).

– En match där Bele hade riktigt svårt att komma åt Älvsjö som var ruggigt effektiva och framförallt sylvassa i sin spelvändningar. Efter 0-2 i första perioden började ändå Bele andra perioden bäst och även om vi tappade in 0-3 så gjorde vi både 1-3 och 2-3 tidigt i perioden och det kändes som att vi var på väg att ta över matchen. Men Älvsjö lyckades hitta tillbaka och mer eller mindre avgjorde matchen under de sista 11 minuterna av andra perioden där man kontrar sönder Bele och går från 2-3 till 2-8. En imponerande insats av Älvsjö som taktiskt manövrerade ut ett för dagen väldigt blekt Bele Barkarby. Nu får vi lära av den här matchen och ta nya tag mot RIG Umeå på bortaplan nästa vecka. Jag är säker på att alla killarna i laget vill visa att vi verkligen kan bättre och både vill och ska vara ett topplag i serien, kommenterade Bele Barkarbys sportchef Glenn Wiman.

I början av matchen var Älvsjö starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Olof Berggren och Giovanni Palumbo. Älvsjö var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-6 och ställningen efter två perioder var 2-8.

Tredje perioden slutade 2-2 och Älvsjö vann matchen med 10-4.

Älvsjös Giovanni Palumbo stod för tre poäng, varav två mål, Oscar Lundborg gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Sebastian Gafvelin gjorde tre mål. Bele Barkarbys Sam Madani gjorde två mål och totalt tre poäng och Oscar Kristensen gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Älvsjö tog hem lagens senaste möte, 2006, med 9-1.

I nästa omgång har Bele Barkarby RIG Umeå borta i Thoren Arena, lördag 24 september 13.00. Älvsjö spelar hemma mot Salem söndag 25 september 17.30.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Visby klart för kval till Superligan Tung förlust för Älvsjö på bortaplan mot Järfälla Bele

Den här artikeln handlar om: