Endre vann mot Malmö FBC

Ryck i sista perioden avgjorde för Endre hemma mot Malmö FBC

En jämn match mellan hemmalaget Endre och gästande Malmö FBC avgjordes först i tredje perioden. Där var Endre starkare och vann matchen i Superligan SSL dam med 6-5 (1-1, 3-3, 2-1).

– Riktigt skönt att starta upp säsongen med en seger och tre poäng, kommenterade Endres tränare Bruno Lundberg.

Malmö FBC:s tränare Patric Johansson tyckte så här om matchen:

– En bra premiär som kunde ha gått hur som helst. Jag tycker vi gör många bra saker men även en del som är mindre bra som vi får titta på i veckan som kommer. Överlag är ändå prestationen godkänd.

Första perioden var jämn. Malmö FBC inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Ellen Rasmussen efter 3.29, men Endre kvitterade genom Terese Ahlqvist bara 29 sekunder senare. Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 4-4 efter två perioders spel.

Endre startade tredje perioden bäst. Laget gick från 4-4 till 6-4 genom mål av Stina Ander och Elin Roos innan Malmö FBC svarade och gjorde 4-4 genom Ellen Rasmussen.

Malmö FBC:s Ellen Rasmussen stod för fem poäng, varav tre mål. Endres Elin Roos gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Endre tog hem lagens senaste möte med 8-4 i ICA Maxi Arena.

I nästa match, lördag 24 september, har Endre Karlstad IBF borta i Colorama Arena 13.00, medan Malmö FBC spelar hemma mot Sirius 15.00.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre