Rosersberg Arlanda förlorade mot Täby FC

Täby FC tog hem mötet med Rosersberg Arlanda i Rosershallen

Täby FC tog till slut hem segern mot Rosersberg Arlanda i matchen borta i Rosershallen på fredagen. Matchen i division 1 östra Svealand herr slutade 7-8 (2-4, 1-2, 4-2).

Täby FC:s tränare Mikael Öman tyckte till om matchen:

– Tre poäng borta mot Rosersberg Arlanda kommer inte många lag att ta, vi är nöjda med det. När vi leder med 8-4 borde vi punktera matchen, istället bjöd vi in dem men lyckades hålla emot till seger.

I första perioden var det Täby FC som var starkast. Laget vann perioden med 2-4.

Täby FC var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-6.

Täby FC startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 3-6 till 3-7. Men Rosersberg Arlanda svarade och gjorde 4-7.

Därefter var det dock Täby FC som avgjorde. Laget gjorde 4-8 med 13 minuter kvar att spela genom Sebastian Spåls på pass av William Westerholm. Rosersberg Arlanda hann få in tre mål i slutet och slutresultatet blev 7-8.

Christian Sandsund gjorde två mål för Rosersberg Arlanda och spelade dessutom fram till två mål och Linus Jämtdal stod för två mål och ett assist. Täby FC:s Rikard Carlsson-Stiernspetz gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål, Albin Engström gjorde ett mål och totalt tre poäng och Sebastian Spåls gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Rosersberg Arlanda tar sig an Farsta i nästa match borta lördag 24 september 16.30. Täby FC möter Uppsala Teknologer hemma fredag 23 september 19.00.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta RA19 vände underläge till seger