AIK förlorade mot Thorengruppen

Gabriel Erol tvåmålsskytt för Thorengruppen i segern mot AIK

Thorengruppen vann mötet med AIK borta med 6-3 (1-1, 3-0, 2-2) på fredagen i Superligan SSL herr.

Thorengruppens tränare Johan Lindgren kommenterade matchen:

– Det var en skön start på serien, kändes som att vi hade en bra nivå och kändes lite starkare än AIK rakt igenom matchen. Extra plus till Crona i mål, Theorin, Höglin och Gavatin bland utespelarna och riktigt kul att Gabriel Erol får göra två mål i SSL-debuten.

Första perioden var jämn. Thorengruppen inledde bäst och tog ledningen genom Gabriel Erol efter 15.29, men AIK kvitterade genom Markus Eriksson bara en minut senare. Thorengruppen spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-4 genom mål av Gabriel Erol, Jim Johansson och Hampus Öhgren. 1.27 in i tredje perioden slog AIK:s Liam Åström till framspelad av Kim Guilotte och reducerade åt AIK.

8.11 in i perioden reducerade AIK på nytt genom Joakim Alvinder på pass av Lucas Nordahl. Men mer än så orkade laget inte med.

9.33 in i perioden nätade Thorengruppens Mattias Ljunggren på pass av Matteus Gavatin och ökade ledningen för Thorengruppen.

Efter 15.32 slog Matteus Gavatin till framspelad av Måns Höglin och ökade ledningen för Thorengruppen. 3-6-målet blev matchens sista.

Thorengruppens Matteus Gavatin stod för tre poäng, varav ett mål.

Thorengruppen tog hem lagens senaste möte, för två år sedan, med 7-5 i Solnahallen.

Onsdag 21 september 18.30 spelar AIK borta mot Falun. Thorengruppen möter Linköping hemma i Thoren Arena tisdag 20 september 18.30.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen