#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan norra/östra

Sabrina Strandberg tar time out efter motivationsbrist

ANNONS

Sundsvall tappar sin nyckelpjäs strax innan seriestart.

Sundsvalls IBF, som slutade fyra i Allsvenskan Norra 2021/22, tappar sin poäng- och skyttedrottning Sabrina Strandberg. 24-åringen har valt att ta en paus från spelandet på grund av motivationsbrist, rapporterar Sundsvalls Tidning.

– Vi har haft en dialog med henne hela försäsongen. Hon har varit lite osäker till sitt vara eller icke-vara. Hon tog sig en riktig funderare och hon känner att hennes motivation inte räcker till för att satsa fullt ut nu, säger Anders Laajanen, sportchef i Sundsvall, till tidningen.

Sabrina Strandberg, här i Örnsköldsviksdressen (nr. 9) Foto: Per Wiklund

Strandberg spelade för Sundsvall i två säsonger innan hon skrev på för dåvarande SSL-laget Örnsköldsvik 2018/19. Där blev det 17 poäng på 26 matcher innan hon sedan återvände till Sundsvall igen, en klubb hon representerat som dess. Hon har varit en av seriens främsta poänggörare och stod förra säsongen för 36 mål och 7 assist på 18 matcher. Bara Hanna Kristoffersson gjorde fler poäng i Allsvenskan Norra.

Nu hoppas Sundsvall kunna ersätta Strandberg med Alva Nybjörk, som anslöt till laget under förra säsongen men som inte är kontrakterad för kommande säsong. Även Nybjörk har spelat i SSL, detta i Dalens tröja. 

– Där är dialogen än mer intensifierad nu när vi har hamnat i det här läget och vill ha in lite spets. Vi hoppas kunna knyta henne till truppen, säger Laajanen till Sundsvalls Tidning. 


Se straffläggningen mellan Visby och Kalmarsund i Svenska Cupen

Den här artikeln handlar om: