Notification

Falun Floorball Cup: Winter Games - ett äventyr i mästarnas stad

Spela cup, träffa stjärnorna och titta på SSL-match när du deltar i Falun Floorball Cup: Winter Games!

27-29 december 2022 arrangeras vinterupplagan av Falun Floorball Cup, en ny variant av IBF Faluns tidigare cup som låg i mellandagarna. Med ”Winter Games” bygger man vidare på den framgångsrika cupen som ligger under Kristi Himmelfärdshelgen. 

– Vi vill skapa en cup som bidrar till innebandyns utveckling framåt och som skapar minnen för livet för deltagarna, berättar Joacim Svensson som är ny aktivitetsansvarig för IBF Falun och fortsätter:

– Cupen sker också i samband med SSL matchen mellan IBF Falun- Mullsjö AIS. Där gäller fri entré för alla deltagande lag i cupen. Vi vill som sagt skapa en cup som är ett minne för livet. Det känns otroligt bra att vi kan väva in SSL-matchen i cupschemat och skapa en riktig bra upplevelse.

Cupen kommer att ha moderna Guide Arena som spelplats tillsammans med Lugnet Sporthall. 

– Alla A-finaler går inne i Guide Arena med ett äkta SSL-intro och med pausintervjuer av självaste ”Rosa Farbrorn” Mats Ingels. Detta för att skapa en fantastisk inramning och en upplevelse för spelarna som är utöver det vanliga. 

Alla cupens matcher kommer att sändas live via Solidsport. Totalt består Falun Floorball Cup av hela 20 klasser, från de yngsta födda 2015 till äldsta födda 2004, och alla lag garanteras att få spela minst fyra matcher. Arrangören räknar med att det kommer att komma lag från olika delar av landet.

– Vi vill vara en cup som välkomnar alla lag. Vi vill att Falun ska vara en naturlig samlingspunkt för lag över hela Sverige. 

Från och med klass P12 och F12 (födda 2010) och yngre kommer man att spela 4 mot 4 med målvakt. Alla äldre klasser, från P13 och F13 (födda 2009) spelar 5 mot 5 med målvakt.

– Vi kommer spela 2x15 minuter i alla matcher inklusive slutspelet. Vi kommer ha både ett A- och B-slutspel. Från klass P11 och F11 (födda 2011) och yngre får alla deltagare medalj som kommer delas ut av landslagsspelare från IBF Falun. Detta i samma linje med att vi vill skapa en unik upplevelse för deltagarna.

Dessutom:

  • Cupen kommer också ha en stor ”signing session”, där spelare från både IBF Faluns dam- och herrlag kommer finnas på plats för att skriva autografer. Ta chansen att få en autograf och bild med just din favoritspelare! 
     
  • Inom kort gör man det möjligt att förbeställa cuptröjor och annan merch till cupen. Det kommer även finnas möjlighet att köpa under cupens gång. Detta i samarbete med Klubbhuset som finns i Falun.

Mer information och hur du anmäler ditt lag på: https://falunfloorballcup.se/

Kontakt: Joacim Svensson, joacim@ibffalun.com / 070-302 77 79