Älvsjö AIK förlorade mot Sirius

Sirius vann borta mot Älvsjö AIK

Det blev seger för Sirius på bortaplan mot Älvsjö AIK i Svenska Cupen Omgång 2 Grupp G dam, med 5-4 (0-2, 4-2, 1-0).

Sirius tränare Marko Paalosari:

– Dagens match var en jämn tillställning. Älvsjö började bra i första perioden och hade en rättvis ledning med 2-0. Älvsjö har även ledningen med 4-2 i mitten på andra, men tjejerna visar god moral och vänder till slut till seger med 5-4 i sista. Mycket roligt är att vi får med oss tre mål av debutanter i dagens match.

Sara Attermo blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 2.52 in i sista perioden.

I början av matchen var Älvsjö AIK starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Wilma Lindholm och Josefine Oldenburg Landin. I andra perioden var det i stället Sirius som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 4-4.

2.52 in i tredje perioden nätade Sirius Sara Attermo på pass av Jonna Vuontisvaara och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 4-5.

Med en omgång kvar är Älvsjö AIK sist i serien, medan Sirius är på andra plats.

Söndag 11 september möter Älvsjö AIK Nacka Wallenstam borta 13.00 och Sirius möter Åkersberga IBF hemma 16.00.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel AIK vann toppmötet mot Älvsjö AIK med 2-1