Notification

Betting på innebandy - det behöver du veta

Innebandy har varit populärt många årtionden i Sverige men det är de senaste åren sporten verkligen har fått sitt stora genombrott.

Idag är det möjligt att se stora innebandymatcher i Svenska Superligan och Elitserien på stora arenor och i tv. Som ett resultat av det ökade intresset har allt fler spelbolag fått upp ögonen för innebandymatcher och börjat erbjuda betting på dem.

För oss innebandyfantaster är detta en positiv utveckling eftersom det betyder att det finns allt fler alternativ att välja mellan. Kolla in bettingsajter.se där vi går igenom den viktigaste informationen du bör känna till när det kommer till vadslagning; allt ifrån hur du väljer den bästa spelplattformen till användbara, praktiska tips.

Valet av rätt spelbolag för innebandy betting

Många spelbolag online erbjuder vadslagning. Enligt Spelinspektionen finns det hela 65 olika företag med svensk spellicens som erbjuder vadslagning eller kommersiellt spel online. Vissa specialiserar sig på bara på de största sporterna medan andra har ett bredare utbud med de flesta sporter man kan tänka sig. Även om innebandy betting är en växande trend betyder det inte automatiskt att alla spelbolag automatiskt erbjuder sportsbetting överhuvudtaget. Det första du bör göra är att kontrollera deras spelutbud. 

Bli inte förvånad om spelbolaget inte visar innebandy på första sidan. Ibland kan man behöva gå igenom menyerna på sajten. Till exempel hittar du oftast innebandymatcherna under sin egen kategori, alternativt under kategorin "alla sporter" - och ofta minimerat för att de inte kan visa alla sporter i utbudet. Om du inte hittar något kan du alltid skicka en förfrågan till deras kundtjänst.

När du har hittat potentiella spelsajter bör du jämföra oddsen mellan bolagen eftersom dessa brukar variera.

Andra praktiska tips vid innebandy betting

Innebandy betting är en populär sysselsättning som har ökat i popularitet de senaste åren. Här är några praktiska tips som hjälper dig med betting inom sporten:

Förbättra dina kunskaper inom sporten

Innebandy är en fartfylld sport med hög skicklighet och på elitnivå krävs förutom kreativitet och taktiskt kunnande även god fysik. Men för att lyckas inom vadslagning behöver du snarare känna till spelets regler, förstå spelarna och ha kunskap om lagen.

Lär dig om oddsen

Glöm inte att ha en grundlig kunskap om oddsen innan du börjar satsa dina pengar. I Sverige är decimalodds mycket vanligt. Dessa odds visar hur mycket pengar du får i vinst per satsat spel och oddsen multipliceras med insatsen. Till exempel ger ett odds på 2.00 och en satsning på 100 kr en vinst på 200 kr om ditt spel går in.

Var dock uppmärksam på att spelbolagen erbjuder andra odds som kan vara väldigt förmånliga. Förutom att satsa på vem som vinner matchen kan du vanligtvis satsa på enskilda spelare, antal mål - eller satsa på flera matcher samtidigt och därmed bygga en "kupong", där oddsen blir högre då de multipliceras med varandra.