INFÖR U19-VM
Foto: Per Wiklund
Landslaget

"Henne kan man nästan bli förbannad på"

U19-damlandslagets förbundskaptenen Camilla Granelid om truppen och inför VM: "Matcherna slutar inte 1-1, om man säger så"

Det var mindre än ett år sedan som Sveriges U19-damer förlorade VM-finalen mot Finland på hemmaplan i Uppsala med 5-4 efter sudden death. Snart ska U19-damlandslaget redan få chansen till revansch, den här gången med spelare födda 2003 och 2004. Förbundskaptenen Camilla Granelid ser bara positivt på att nästa VM-turnering kommer så snabbt inpå.

– Det är ganska skönt, man är revanschsugen, säger Granelid till Innebandymagazinet.

Idag presenterades den svenska VM-truppen med 20 spelare som åker till Katowice, Polen, 31 augusti till 4 september. Camilla Granelid ger sin syn på truppens kännetecken:

– Det är alltid spännande att följa spelarna i junioråldern, från att de presenterar sig på distriktslags-SM och framåt, hur snabbt de växer i sin utveckling. Några är redan uppe i seniorserier och konkurrerar i SSL. Vi kände på lägret i Köping att vi hittade femmor som vi tror kommer kunna spela på olika sätt, vilket gör det lurigt för motståndarna. Vi har några som är fantastiska på spelvändningar, några som går mer rakt på mål och spelar fysiskt, och några som är duktiga på att skapa snurr och etablera anfall. Det är häftigt att se.

Har det varit medvetet att ni vill att femmorna ska spela på olika sätt?

– Nej, det är mer att det har blivit så utifrån kemin i den sammansättningen, att de har hittat det spelet. Grunderna i försvar och anfall är lika för alla. Men på den grunden bygger man sitt eget hus, utifrån spelarnas olika egenskaper.

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om: