#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Här spelar Sofia Joelsson kommande två säsonger

ANNONS

Landslagsforwardens framtid klar: ”Extremt skönt”

26-åriga Sofia Joelsson hade en kanonsäsong 2021/22 med bland annat 79 poäng i SSL som gav en andraplats i poängligan, varav 39 mål som placerade henne trea i skytteligan och 40 assists som hon vann assistligan med. I år firar hon 10-årsjubileum i Umeå då hon hösten 2012 inledde sina studier på Riksinnebandygymnasiet.

Nu står det klart att det blir minst två år ytterligare i Umeå då hon förlängt sitt kontrakt med Thorengruppen IBK.

– Jag har väl funderat lite på annat men i slutändan var det ändå självklart att stanna i Umeå och Thorengruppen. Jag trivs bra både på och utanför plan. Jag har fått ett nytt jobb utanför innebandyn och jag är inte redo att lämna Umeå än. Vi har vunnit två raka guld och nu vill jag vara med och förlänga den sviten till tre raka, säger Sofia Joelsson till klubbens hemsida.

Sportchefen Jocke Sjöström:

– Sofia har ett skott och ett målsinne som få kan mäta sig med och har en naturlig beslutsamhet i allt hon gör ute på planen. Nu börjar hon få en än bredare repertoar, i vintras gjorde hon för första gången fler assist än mål i SSL vilket ju är ett bevis på att hennes passningsspel höjts ett par snäpp. Hon har dessutom blivit extremt viktig i vår defensiv vilken är frukten av ett hårt jobb med fysiken. Det är såklart extremt skönt att en av våra absolut viktigaste spelare förlänger med två säsonger till och jag ser fram emot att se hur hon kommer att utvecklas som spelare.


TV: Peder Bodén tycker till om innebandyns nya regelbok

"Kommer inte leda till att folk spelar snällare" - legendaren om nya reglerna.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: