Foto: Per Wiklund
Superligan

Tereza Urbanková väntades sluta - förlänger kontraktet

ANNONS

Vändningen: Blir kvar i SSL-klubben - "Inte lätt att bara avsluta innebandykarriären"

Tidigare i veckan blev det officiellt att finska målvaktsklippan Tiltu Siltanen förlängt sitt kontrakt med SSL-laget Malmö FBC. Därefter har Skåneklubben fortsatt att meddela om kontraktsförlängningar med sina utländska profiler.

Dels är det backen Silja Eskelinen kommer att gå in i sin tredje säsong med Malmö. Första säsongen blev delvis förstörd på grund av en skada, men senaste säsongen sågs hon som en av lagets absolut bästa spelare mot slutet.

– Jag är väldigt stolt över att ha förlängt mitt avtal med Malmö FBC och jättetaggad på nästa säsong. Vi har stor potential i laget och som alla spelare har förbundit sig att jobba stenhårt för att vi ska kunna ta nästa steg som lag tillsamammans. Jag har också stora förväntningar på att Yamou ska uppdatera sina skämt om min längd då hon har börjat haka upp, säger Eskelinen till klubbens hemsida.

Näst på tur att förlänga är tjeckiska forwarden Tereza Urbanková. Hon väntades egentligen lämna laget i år efter hennes fyra säsonger i Malmö på grund av hennes jobb inom byggsektion och ett stort projekt på annan ort, men då projektet är rejält försenat så blev det aktuellt med en fortsättning.

– Jag är glad över mitt beslut att spela vidare. Det är inte lätt att bara avsluta innebandykarriären och framför allt lämna mina lagkamrater som kommit mig så varmt om hjärtat. Så länge jag bor i Malmö och är det några månader kvar innan nya utmaningar kommer, så vill jag fylla tiden med människor jag tycker om. Jag ser fram emot att dela alla ögonblick under nästa säsong, oavsett vad min roll i laget kommer att vara, säger Urbanková.


TV: IFF svarar på åsikterna om 3x15 - "Jag förstår kritiken"

Innebandymagazinet träffade IFF:s generalsekreterare John Liljelund för att höra hur förbundet resonerar kring experimentet med 3x15 minuters speltid.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: