Daniel Kalentun (i mitten) vann dubbla SM-guld med sitt Pixbo Wallenstam i våras.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Daniel Kalentun har nya guld i sikte efter succésäsongen

ANNONS

16-åringens höga mål i SSL och U19-landslaget: "Det ska bli sjukt kul"

SM-guld i P16, SM-guld i HJ18 och SSL-debut. Säsongen 2021/22 kunde inte ha blivit mycket bättre för 05-födde Pixbo Wallenstam IBK-talangen Daniel Kalentun, som dessutom röstades fram av tränarna som bästa back i sin JAS-grupp och som en Årets rookie-kandidaterna i Superligan SSL.

– Superroligt att man blir framröstad för det betyder att man har gjort något bra denna säsong, säger Daniel Kalentun till Innebandymagazinet och svarar på frågan om vilket ögonblick han är mest nöjd med från säsongen:

– Jag är väldigt nöjd med mycket men en sak som sticker ut lite mer är när jag spelade mitt första slutspel i SSL. Det är en magisk känsla att stå och sjunga nationalsången.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag tycker att jag är ganska allround. I SSL spelar jag back och där gillar jag att vara en offensiv back som gillar följa med i anfallen. Sen tycker jag också att jag är bra i duellspelet. Jag går alltid in i närkamperna till 100 procent. I U16- och JAS-slutspelet spelade jag högerforward vilket jag tycker var roligt, då jag får mer möjlighet att bidra framåt. Generellt kan man väl säga att passningar är en av mina styrkor.

Hur går tankarna inför kommande säsong och vad har du för personliga målsättningar?

– Det ska bli sjukt kul att sätta igång en ny säsong snart. Mitt mål är att ta en plats i startuppställningen i Pixbos SSL-lag och att göra skillnad på matcherna under denna säsong. Sen hoppas jag att vi ska gå till festen med JAS-laget och gärna lyckas lika bra som i år. Jag har också som mål att spela VM med U19-landslaget och att bidra till ett VM-guld som vi tar tillbaka till Sverige.


Nya regelboken: "Kommer inte leda till att folk spelar snällare"

Meriterade Peder Bodén tycker till om ändringarna i nya regelboken.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: