#ibsilly
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Stannar i Thorengruppen – hoppas på plats i landslaget

ANNONS

Jonna Stenvall förblir en Thorengruppen-spelare trots lockrop från Falun.

Thorengruppen har på kort tid tappat tre spelare till sina SSL-konkurrenter. I slutet av juni skrev Clara Forssén på för IBF Falun, och därefter tappade man både Agnes Plogner och Tilde Hållstam till Endre IF.

Risken fanns att även Jonna Stenvall kunde göra samma typ av flytt. För tre månader sedan skrev Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly att backen kunde hamna i Falun – uppgifter som Stenvall bekräftar för Innebandymagazinet. Men så kommer det inte bli, Stenvall förblir istället en Thorengruppen-spelare. 

– Det stämmer att jag varit aktuell för Falun. Men jag har till slut valt Thorengruppen då jag tror att det är bra för mig, säger Stenvall till Innebandymagazinet.

23-åringen, som ursprungligen är från Jönköping, blev tidigare i somras klar med sina studier och hon har bott i Umeå i sju år, detta då hon även gick på RIG innan tiden i IKSU och senare Thorengruppen.

– Det är främst för att jag trivs i staden Umeå och att jag vill fortsätta i Thorengruppen. Det är en helhetslösning med Thorengruppen som är den största anledningen till att jag stannar, säger hon.

Stenvall slog i år sitt egna poängrekord i SSL, då hon gjorde sex mål och åtta assist på 26 matcher. När säsongen var över kunde hon också titulera sig som svensk mästare för tredje gången.

– Jag gjorde framsteg på många olika sätt och jag har varit nöjd med min säsong. Jag tror jag kommer kunna ta ett ytterligare kliv kommande säsong.

Hennes fina utvecklingskurva var något som tränare Daniel Jernberg tog upp när han kommenterade samtliga sina spelare inför vårens SM-final:

– En spelare som tagit stora steg i sin utveckling under denna säsong, har sina styrkor i defensiven men har även en hel del offensiva skills då hon i år gjorde sin poängbästa säsong i SSL.

Som grädde på moset blev hon också uttagen i A-landslaget för första gången efter säsongen, detta för ett läger som anordnades i slutet av maj, och en plats i Blågult är en av hennes målsättningar med kommande säsong.

– Individuella målsättningen är att utvecklas ännu mer. Jag vill bli ett större hot på banan! Att ta en plats i landslaget är också en målsättning.


De Gyssers kanonstraff på landslagslägret

Den här artikeln handlar om: