adam nilsson
Adam Nilsson (t.h).
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Adam Nilsson berättar om oväntade flytten

Därför återvände han till Strängnäs: "Vill komma hem och försöka ta Strängnäs till där vi en gång var"

Adam Nilsson har varit omskriven under det senaste året. Först skapade han rubriker när han skulle lämna allsvenska Strängnäs, för det blev en huggsexa om forwardens signatur. Nilsson valde till slut Växjö, men tiden där inleddes med skadeproblematik – han missade exempelvis Svenska Cupen-finalen som hans nya lag vann.

När 23-åringen väl var tillbaka på planen så riktades återigen strålkastarljuset mot honom. Den här gången var det tack vare hans sportsliga prestationer, för det blev en pangstart på karriären i Växjö där han gjorde mål i parti och minut. 

Han stod som allra mest fokus i början av januari, för då togs han ut i landslagets VM-kvaltrupp – detta efter bara fyra matcher i högstaligan. Kvalet sköts senare upp och då var Nilsson inte med längre, men i klubblaget fortsate han leverera fina siffror framåt.

LÄS MER: 10 bästa värvningarna i Allsvenskan

Förra veckan så var det dags igen för Nilsson att pryda Innebandymagazinets förstasida. Han valde då att överraskande lämna Växjö för en återkomst i Strängnäs, klubben han representerade mellan 2018/19 och 2020/21.  Han satt fortfarande på kontrakt med smålänningarna, så det behövdes en övergångssumma för att flytten skulle gå igenom. 

– Jag har saknat Strängnäs under en lång tid, och känt att jag vill komma hem och försöka ta Strängnäs till där vi en gång var – ett bra kvallag. Jag vill försöka hjälpa laget ill att nå våra mål, säger Adam Nilsson till Innebandymagazinet.

Han betonar att flytten enbart berodde på att han ville hem till Strängnäs, och inget annat. Växjös sportchef Erik Eskils sa tidigare till SMP att det var saker utanför planen som inte fungerat som tänkt, men Nilsson understryker återigen att han ”bara ville hem”.

– Det var inte lika roligt där som det är här. Då fick jag ta det före det sportsliga, och så blev det den här gången. 

Du blev uttagen i A-landslaget i januari – hur känns det då att kliva ner en division ett halvår senare?

– Det är klart att jag vill spela i landslaget, men den här gången tog jag hälsan och följde hjärtat. Jag hoppas att jag och vi i Strängnäs kan gå upp i högstaligan inom kort och att jag ska försöka slåss om en plats i landslaget igen.

Det fanns fler lag än Strängnäs med i bilden när han skulle lämna Växjö, men att valet föll på en återkomst till sörmlänningarna är ingen skräll.

– Strängnäs betyder jättemycket för mig, även utanför, med föreningen. Jag var inget stort varumärke när jag flyttade hit från första början, men Strängnäs har hjälpt mig till att bli en bra spelare. De betyder jättemycket för mig. 

Adam Nilsson kommer ursprungligen från Halland, men något spel i distriktets bästa lag Warberg blev det aldrig – åtminstone aldrig på någon hög nivå. Under sina tre säsonger i Strängnäs så gjorde Nilsson 130 poäng på bara 58 matcher, och då ska man komma ihåg att han fortfarande var väldigt ung då.

Under hans första säsong, 2018/19, så kvalade Strängnäs till SSL. Man låg även trea när säsongen stängdes 2019/20, och förrförra året slutade man femma. 

Säsongen som gick, där Nilsson alltså inte var med, resulterade i en åttondeplats. När Innebandymagazinet sedan gjorde den årliga kamikazetippningen av Allsvenskan Norra, kort efter att säsongen avslutats, så placerades Strängnäs tredje sist. 

Vad tror du om Strängnäs chanser kommande säsong?

– Jag såg att ni tippade att vi skulle åka ur. Det är väl där någonstans vi hamnar tror jag. Vi spelar väl i division 1 nästa år, säger Adam Nilsson skämtsamt och tillägger:  

– Vi hamnar man väl i mitten någonstans.

När tippningen gjordes så fanns ingen Adam Nilsson i laget. Inte heller Daniel Johansson, Strängnäs andra värvning från Växjö. Johansson har tidigare visat upp sina kvalitéer i den här serien, detta i Salems tröja.

– ”Danne” är svinbra! Han kommer få en jävligt stor roll här och han är en av Allsvenskans bästa spelare, det har han visat när han spelade här med Salem. Det är inte så att han har blivit sämre med två år i SSL. Han kommer bidra mycket med allt, som poäng och tempo. Det var en väldigt viktig rekrytering, säger Nilsson. 

Nu är ju frågan om Adam Nilsson kommer få en ”Hampus Ahrén-effekt” på Strängnäs – kommer fler följa i hans fotspår och komma hem? Det kryllar inte av tidigare Strängnäs-spelare i SSL, men några som sticker ut är bröderna Aldeeb i Falun (Omar och Ahmad) samt Olle Abrahamsson i Linköping. 

Nilsson tror dock inte att det kommer bli en stor hemvändarfest i närtid. 

– Vi har ju Omar och ”Adde” (Aldeeb) som spelar i Falun och det hade varit magiskt om de skulle vilja spela i Strängnäs igen. Nu har ju de skrivit på kontrakt med Falun så det är nog långt bort, men det är klart att det skulle stärka oss, säger han och fortsätter:

– Då skulle vi nog kanske kunna gå upp. Men jag vill inte hålla på och göra en Nykvarn och säga att vi ska upp i år. Man måste bevisa det på planen och det gjorde inte ”Nyken” i år. Jag kommer inte sitta här och säga att vi kommer gå upp i SSL nästa säsong, alla måste göra allt för att man ska göra det. Man kan inte bara sitta och säga saker, man måste visa det också.

Hur står ni er organisatoriskt? Är föreningen i sig rustad för SSL?

– Jag tror Strängnäs har pengarna till att gå upp i SSL, men är inte jag jätteinsatt i det. Vi ska få en ny hall också snart så att vi får spela i SSL. På så sätt är det jävligt bra. Skulle vi gå upp i SSL hade vi inte tackat nej direkt, men det är långt kvar dit, avslutar Nilsson.


Ett nytt kanonmål av Adam Nilsson

Ingress

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten