#ibsilly
Foto: Mikael Jeppsson.
Superligan

Malmö värvar in 16-åring till sitt SSL-lag

ANNONS

05:an Sol Johansen lämnar Landskrona för spel i Malmö.

Malmö fortsätter värva ungt.  Samtliga nyförvärv hittills är föda mellan 2002-2006, och det senaste tillskottet – Sol Johansen – föddes 2005.

Forwarden ansluter närmast från IBK Landskrona i Dam1an. Där gjorde hon 16 poäng (12+4) På 19 matcher. Innan dess tillhörde hon moderklubben Häljarps SK.

– Det känns riktigt bra och vi är väldigt nöjda med att addera truppen med ytterligare en ung lovande spelare, säger Jessica Jensen från Malmös elitgrupp till klubbens hemsida och fortsätter:

– Sol är en framtidsspelare med höga ambitioner men är redan tillräckligt skicklig att tillföra och konkurrera på SSL-nivå.

Jensen beskriver Johansen som högerfattad forward som har kvicka handleder och blick för spelet, och hon är övertygad om att Johansen kommer ha en snabb utveckling i deras miljö.

Sol Johansen: 

– Det är en stor möjlighet för mig att ansluta Malmö FBC även om det är en stor omställning. Men det är rätt beslut att ta då jag känner mig redo för en större utmaning. Jag ser fram emot den kommande säsongen och hoppas såklart att utvecklas men samtidigt kunna bidra med mina styrkor till truppen.

Under dagen stod det också klart att Malmö tappar trotjänaren Frida Mainz Olsson, som lämnar för spel i schweizka mästarna Kloten Dietlikon Jets.

 


Johan Schönbeck om SSL-spelarnas förutsättningar

 

Den här artikeln handlar om: