#ibsilly
Foto: Patrik Palm
Allsvenskan södra

Han blir Lunds första värvning

ANNONS

SSL-spelare blir allsvenska nykomlingens första nyförvärv.

IBK Lund har presenterat sitt första nyförvärv inför kommande säsong i Allsvenskan Södra: Från SSL-laget Helsingborg hämtar man Rasmus Stoltz.

Stolt har tillhört Helsingborg under merparten av sin karriär, undantaget en säsong Munka-Ljungby IBK (Herr1an) för tre år sedan. Säsongen som gick så stod han noterad för 22 matcher i SSL, men det var främst i Helsingborgs Herr2an-lag som han figurerade i. Där blev det 17 poäng på 15 matcher. 

Nu har 22-åringen skrivit på ett tvåårskontrakt med allsvenska nykomlingen Lund.

– I Rasmus får vi en klok tvåvägsspelare som kommer med en träningsetik och en smartness från sin tid i FC Helsingborgs SSL-lag. Jag tror att Rasmus kommer bli en jobbig upplevelse för många lag när han bryter många röda passningar och vända spelet till kontringar. Han har alla möjligheter att ta en stor plats och då ta nästa steg i sin karriär, kommenterar tränaren Rickard Träff i ett pressmeddelande. 

Sportchef Christer Sölve fyller i:

– I Rasmus får vi in en utpräglad center i truppen, något som vi tidigare saknat. Att han dessutom besitter erfarenhet från tre år i Svenska Superligan gör ju inte saken sämre. Den löpvillige och placeringsskickliga centern är en riktig tvåvägsspelare som ytterligare utökar våra möjligheter att formera våra styrkor. ”Rasse” har redan hunnit utmärka sig på försäsongen, både på och utanför planen, genom fin balans i nya spetskedjan och topplaceringen i våra Beep-tester.

Stoltz studerar i Lund och har tränat med laget en längre tid. Han säger i pressmeddelandet att det var dags för honom att slåss om större roll, och då passade Lund perfekt.

– Intrycket är att det är en härlig grupp som är lätt att komma in i. Jag tycker även att det är ett lag med väldigt många bra spelare. Jag tror vi kan överraska många, säger Stoltz.


Växjö-tränaren om laget han saknar i SSL: ”Jag vill alltid ha med dem”

Den här artikeln handlar om: