#ibsilly
Foto: RIchard Himberg
Allsvenskan norra

Strängnäs presenterar tredje värvningen på kort tid

ANNONS

Efter två år i Torshälla så är Joakim Alfredsen åter en Strängnäs IBK-spelare igen.

Strängnäs IBK, som slutade åtta i Allsvenskan Norra säsongen som gick, såg ut att bli rejält försvagade under sommaren. Stora stjärnan Ahmad Aldeeb hade lämnat för Falun, och in hade bara ett nyförvärv (Hugo Olsson) kommit.

Sedan kom juli månad. Då presenterade man en riktig #ibsilly-bomb när man förkunnade att stjärnan Adam Nilsson skulle göra comeback efter en succésäsong med SSL-laget Växjö. Från samma lag presenterade man även backen Daniel Johansson, och nu gör man klart med ytterligare en värvning.

Den här gången handlar det inte om någon SSL-profil, men likt Adam Nilsson så rör det sig om en spelare som är bekant med klubben. Från Herr2an-laget Torshälla hämtar man in Joakim Alfredsen.

Alfredsen, född 1992, representerade Strängnäs mellan säsongerna 2016/17 och 2019/20 och gjorde då 74 matcher i serie och kval för klubben. Han lämnade därefter för Eskilstuna-laget Torshälla, men är nu tillbaka i Strängnäs efter ett tvåårigt uppehåll. 

– I Jocke får vi en spelskicklig forward som kan göra poäng. Dessutom så är han lite ”elak ” och det är något som vi har saknat i laget de senaste säsongerna. Det känns jättekul att Jocke vill göra ett par säsonger till och vara med på vår resa mot toppen, säger sportchefen Peter Lund till klubbens hemsida


Spökmålet i World Games-finalen

Den här artikeln handlar om: