Dalen skapade ett samarbete med IBK Dalen Moose senaste gången man var på plats.
Foto: IBK Dalen Moose och Tomas Brandt Wangel
Cuper & läger

Reser med fyra lag till Singapore: "Var jättelyckat förra gången"

ANNONS

Dalen redo för sin andra Singapore-resa: "Nu hoppas vi att vi kan få ett långsiktigt samarbete"

Under tidsgagen reste inte mindre än 40 personer från IBK/IBF Dalens organisation ner till Singapore, detta för att detta i cupen SG Open. Man åker dit för andra gången – först var man där 2019, men sedan kom pandemin som omöjliggjorde nya resor. 

När man åkte dit 2019 stå ställde man upp med två lag, ett herr och ett dam, och vann då båda klasserna. Man spelade bland annat matcher mot ett Singapore All Star-lag samt Malaysias landslag.

Idén av att delta i turneringen skedde efter att Dalens klubbdirektör Urban Karlsson träffat arrangörerna under ett VM. 

– De tyckte att vi kunde komma ner med ett lag, och sedan sa jag att det känts konstigt om vi bara hade åkt med herr eller dam. Vi ville åka med båda. Då sydde de ihop ett förslag till oss som kände jättebra. Sedan har det bara rullat på innan pandemin kom, och det var jättetråkigt. Nu hoppas vi att vi kan få ett långsiktigt samarbete, säger Urban Karlsson till Innebandymagazinet.

Nu åker man ner med desto fler lag. Man kommer delta i både elit-  och U21-klassen, detta med lag från både dam- och herrsidan. Det är främst spelare från IBK Dalen med, men även några från IBF Dalen. Herrlagets tränare Mattias Hall åkte dit lite i förväg, detta för att hålla föredrag för tränare på plats. 

– Vi ser fram emot det här, det var jättelyckat förra gången. Det ska bli kul att åka iväg och visa upp Dalen och få spela lite innebandy. Sedan har vi våran förening som vi deläger där nere, IBK Dalen Moose, som kommer vara med och spela. Det ska bli lite möten, träningar och lika grejer med dem också. Det känns bra!

Vad kan du berätta om er systerförening i Singapore, IBK Dalen Moose?

– När vi var där nere så vart det diskussioner om samarbeten. Han som ägde den klubben då tyckte att vi skulle vara med i det här. Han erbjöd oss en tredjedel av klubben. Han fick ta IBK Dalens namn och vi kunde vara med och jobba tillsammans med honom och föreningen. Vi skulle satsa på att bli Asiens bästa herr- och damlag. Vi lyckades värva ihop ett väldigt starkt herrlag, och damlaget kommer stå sig starkt i högsta serien när den nu kommer igång. Vi hoppas att Singapores förbund kör igång Division 1 snart. Vi har lovat att försöka skicka ner spelare som kan förstärka dam- och herrlaget för att bli singaporianska mästare. 

Även Nacka IBK deltar i turneringen, detta med två herrlag – ett i elitklassen och ett i U21. För Dalens del innebär det 40 personer som reser till Singapore, men resan blir inte allt för dyr enligt Urban Karlsson.

– Vi har ett bra stöd från arrangören och Visit Singapore som stöttar oss och SG Floorball Open. Sedan får spelarna lägga en liten slant var. Men det rör sig inte om mycket pengar.


TV; Situationen som ledde till tjeckiskt matchstraff

Den här artikeln handlar om: