#ibsilly
Erik Isaksson.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan norra

Erik Isaksson gör comeback på elitnivå – klar för Bele Barkarby

ANNONS

Är tillbaka i Allsvenskan efter ett långt uppehåll: "En karaktär på planen"

Bele Barkarby har legat tämligen lågt på #ibsilly-marknaden. Tre juniorer har flyttats upp, och så har man värvat in Fredrik Holm från Herr1an-laget Balrog. Nu presenterar man den första riktigt meriterade värvningen, detta i form av Erik Isaksson.

Isaksson, född 1989, har gjort 23 matcher i SSL med AIK men har främst representerat Duvbo i sin karriär. Han har även haft kortare sejourer i lag som Malmö (Allsvenskan), Älvsjö (Herr1an) och Visby (Allsvenskan). Nu är han tillbaka i andradivsionen – där han gjort 90 poäng på 68 matcher – efter att ha hållit sig borta från elitinnebandyn flera år i rad. 

– Jag valde Bele för att min känsla är att klubben kommer passa mig som innebandyspelare perfekt. Verkar vara ett härligt gäng som dels har mycket talang, dels verkar ha roligt på och runt planen, säger Isaksson till klubbens hemsida.

Han berättar att målsättningen med säsongen är att sluta topp fyra. Den individuella målsättningen? Den lyder något annorlunda.

– Kan säga att det ska bli väldigt kul att få diskutera med domare och motståndare igen. Det har jag saknat.

Glenn Wiman, sportchef i Bele Barkarby, om sitt nyförvärv: 

– Vi är oerhört glada över att ha kunnat knyta till oss Erik och det ska bli riktigt spännande att se vad han kan göra i Beletröjan. Erik kom upp som junior när jag var tränare i Duvbo IK för ett antal år sedan och sedan dess har det ju hänt en hel del och många klubbar har passerats. Erik är en karaktär på planen, med en härlig attityd och vinnarskalle som verkligen kommer att passa bra in i gruppen. 

– Med sin rutin från både SSL och allsvenskan så kommer han så klart att bidra till laget och vi hoppas och tror att han också har mycket av spelet kvar i sig trots ett långt avbrott från innebandyn pga. utlandsjobb. Vad vi vet är att han i alla fall är riktigt sugen och motiverad inför sin comeback så vi har goda förhoppningar om att det också ska visa sig på planen.


Löftet: Kaptenen kommer aldrig spela i ett annat lag än AIK

Den här artikeln handlar om: