Foto: Jimmy Palm
JAS Herr

Tungt avslut på en annars succékantad säsong

ANNONS

Albin Engström var en JAS-säsongens bästa centrar men tyvärr slutade hans fantastiska säsong med två stora nederlag.

Centertalangen Albin Engström hade en väldigt tuff säsong där han spelade inte mindre än 79 matcher med två föreningar i flera olika serier. Han spelade bland annat i Herr2an och JAS med Åkersberga och i Allsvenskan med Täby på dubellicens.  

– En väldigt rolig säsong med Åkersberga i JAS där vi tog oss till Innebandyfesten och säsongen i Allsvenskan med Täby var även den rolig och lärorik i stora delar även fast den fick ett väldigt tråkigt slut eftersom vi åkte ur serien, säger Engström till Innebandymagazinet.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Alltid en svår fråga att beskriva sig själv som spelare, men jag skulle påstå att jag är spelskicklig och duktig på att göra spelarna runt omkring mig bättre.

Att Åkersberga skulle ta sig till Innebandyfesten var lite av en skräll och väl där fick man det tufft direkt i gruppen och lyckades inte ta ett enda poäng. Men man vann sin första placeringsmatch och förlorade sedan matchen om trettondeplatsen mot just Täby. När det kommer till säsongens bästa ögonblick är det två matcher från slutkvalet till Innebandyfesten som ligger centertalangen närmast hjärtat. 

– Det skulle nog vara Playoff 1 och Playoff  2 i JAS som var två väldigt roliga matcher där vi som lag lyckades göra jobbet för att ta oss till Innebandyfesten.

I första matchen slog man ut Väsby AIK med uddamålet och i den andra matchen vann man över Täby med hela 8-3 i en match där Engström blev bästa poängplockare med 3 assist. En bedrift som säkert låg bakom att tränarna i Grupp D utsåg Engström till gruppens bästa center i Innebandymagazinets JAS-Awards med motiveringen:

Seriens bästa spelare och den mest värdefulla för sitt lag, det råder det stor enighet om hos tränarna. Albin har varit helt outstanding i Åkersbergas JAS-lag och även fått ett seniorgenombrott i Allsvenskan. Tekniskt skicklig och har en otrolig förmåga att bryta igenom och sätta sina medspelare i bra lägen. Helt överlägsen i allt han gör! 

– Det känns ju såklart bra och kul att få ett kvitto på att man gör någonting bra.

Hur går tankarna inför nästa säsong?

– Tankarna inför nästa säsong är att ta upp Täby till Allsvenskan igen och mina personliga målsättningar är att fortsätta utvecklas som spelare och bidra så mycket som möjligt till att Täby tar steget upp till Allsvenskan igen.


IFF-basen om 3x15-experimentet

Ingress

Den här artikeln handlar om: