JAS Dam

Målvaktslöftet missar nästan hela kommande säsong

ANNONS

En av föregående JAS-säsongs bästa målvakter har tvingats till operation och kommer missa stora delar av kommande säsong.

Pixbo Wallenstams målvaktstalang Hanna Hanselius hade en märklig säsong som inleddes med en skada och avslutades med en operation men där i mellan hann hon med att spela både SDF-SM och Innebandyfesten. 

– Jag missade några matcher i början av säsongen på grund av en tillfällig skada men bortsett från de så har säsongen varit bra, fick spela både SDF-SM och Festen vilket var jättekul, säger Hanselius till Innebandymagazinet.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

– Jag skulle beskriva mig själv som teknisk och självkritisk med ambitioner om att alltid bli bättre! Sen har jag även ett bra utkast som är användbart i det offensiva spelet.

Säsongen innehåller många höjdpunkter med hållna nollor och framgångar för laget men när det gäller det mest minnesvärda ögonblicket så är det en förlustmatch som hamnar i fokus.  

– Det är väldigt svårt att kunna peka ut en viss match eller ett visst ögonblick. Jag är väldigt nöjd över min prestation första derbymatchen mot Landvetter som vi vinner med 3-0. Sen är jag också väldigt nöjd med min prestation i kvartsfinalen mot RIG Umeå på Innebandyfesten även om vi tyvärr inte går segrandes ur den matchen. 

Även om det blev förlust för Pixbo i Innebandyfesten mot RIG med 1-7 i kvartsfinalen kan Hanselius trösta sig med att hon var nöjd med sin prestation i den matchen och att hon även utsågs till Grupp G:s bästa målvakt i JAS av tränarna i Innebandymagazinets JAS-Awards med motiveringen:

Hanna har räddat sitt Pixbo i många matcher under säsongen. Utan Hannas storspel hade laget med stor sannolikhet inte haft en lika hög tabellplacering. En väldigt rörlig och tävlingsinriktad målvakt som bättrat sitt utkast till ett riktigt anfallsvapen för ett Pixbo som lever på ett extremt tajt försvarsspel, väldigt starkt målvaktsspel och snabba omställningar. 

– Tyckte det var jättekul att få den utmärkelsen! Jag tycker de visar på att jag är duktig och har gjort en bra säsong!

Hur går tankarna inför nästa säsong?

– Nästa säsong kommer vara lite speciell, har opererats och kommer ha fullt fokus på min rehab med målsättning att komma tillbaka när serien drar ihop sig, innan dess vill jag vara så delaktig som möjligt vid sidan av! Laget däremot kommer, precis som förra säsongen, ha målsättningen att gå vidare till Festen och slåss om en förstaplats!

Vad är det för skada som du tvingats operera?

– Jag började få problem för två år sedan och det har bildats benpålagringar på lårbenshalsen som man måste slipa ner, gjorde första höften i maj och ska göra andra i slutet av augusti. Men de kommer bli bra, så de är skönt!


De Gyssers kanonstraff på landslagslägret

Den här artikeln handlar om: