Foto: Thörnbergs Sportfoto
JAS Herr

Måltjuven om succén i JAS och Herr1an

ANNONS

Västerås Felix Enberg stod för en väldigt bra prestation i flera lag denna säsong men säsongen slutade i moll i två kval.

Med 40 gjorda mål och totalt 56 poäng blev IBF Västerås Felix Enberg en av de största poängmaskinerna i JAS den gångna säsongen med en andra plats i skytteligan och en femte plats i poängligan sett till alla 10 grupper. Dessutom öste han in poäng i både Herr2an och Herr1an med Västerås också och spelade totalt 59 matcher den här säsongen och noterades för 114 poäng. 

– Jag skulle säga att det har varit en väldigt lärorik säsong. Där jag spelat många matcher i olika serier och haft chansen att få spela en del med A-laget. Säsongen slutade tyvärr lite tråkigt med en strafförlust i playoff till allsvenskan och förlusten mot Skoghall i play off till Innebandyfesten där jag tyvärr var skadad. Jag har lärt mig väldigt mycket under säsongen och skulle säga att den var ganska lyckad som helhet, säger Enberg till Innebandymagazinet. 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag skulle säga att jag är en ganska smart och lurig spelare som har ett sinne för mål men kan även spela fram mina medspelare.

04:an har haft många höjdpunkter under säsongen så som spel i SDF-SM med Västmanland, debut i Herr1an med A-laget, kval till Allsvenskan där han gjorde 4 mål på sex matcher, spel i Svenska Cupen, poängsuccé i JAS och kval till Innebandyfesten. Men det finns ett ögonblick som fastnat lite extra mycket hos forwardstalangen.  

– Det ögonblick som var bäst under hela säsongen var efter den tredje playoff matchen mot Skälby som var en jämn och intensiv match med fullsatt arena. Den glädje som fanns i laget och omklädningsrummet efteråt var magisk.

Efter succén i JAS prisades Enberg med att tränarna röstade fram skyttekungen till den bästa forwarden i Grupp C i Innebandymagazinets JAS-Awards med motiveringen:

Statistiken talar för sig själv, Felix har varit seriens överlägset bästa poängmakare med ett snitt på nära fyra poäng per match och över två mål per match. Det målskytte som han stått för under säsongen gör honom ovärderlig för sitt Västerås och är tveklöst den spelare som förtjänar denna utmärkelse. Gör mål på i stort sett allt och är skicklig på att ta sig fram till lägen också. Dessutom jobbar Felix minst lika hårt i defensiven som offensiven.     

– Det kändes bra såklart. Det är alltid kul när man får någon form av bekräftelse att man gör bra saker på planen speciellt när det även är av andra lags tränare.

Hur går tankarna inför kommande säsong? 

– Tankarna inför nästa säsong är att fortsätta där förra säsongen slutade. Fortsätta försöka göra vad man är bra på och hjälpa laget man spelar i att vinna matcher. Mina personliga mål för nästa säsong är att fortsätta utvecklas men framförallt att vi som lag i JAS tar oss till Innebandyfesten och tar oss till playoff för allsvenskan med A-laget.


Svenska landslagens nya matchställ

Den här artikeln handlar om: