Har Täby hittat en ny Moa Tschöp i #34?
Foto: Bosse Grängsjö
JAS Dam

Har Täby värvat in framtidens Moa Tschöp?

ANNONS

Kajsa Garpenbeck gjorde så stor succé i JAS och Dam1an med Värmdö att hon blev värvad till SSL-laget Täby till kommande säsong.

18-åriga Kajsa Garpenbeck hade en tuff säsong senast med spel i två föreningar och i SDF-SM med Stockholm. Backatalangen spelade i JAS och Dam1an med Värmdö och hon skrev även på en dubbellicens med Täby och debuterade i SSL. Totalt blev det 64 matcher under säsongen och 82 poäng för den offensiva backen. 

– Säsongen som varit har varit lite speciell till skillnad från mina tidigare då jag i höstas skrev på dubbelicens med Täby FC. Det innebar att jag tränade och körde matcher med Täbys SSL-lag samtidigt som jag tränade och körde matcher i Värmdö i dam div 1 samt JAS. Det blev mycket fram och tillbaka för mig eftersom det blev matcher i olika serier på olika nivåer och med olika lag. Men samtidigt var det kul och väldigt lärorikt och sammanfattningsvis en rolig och utvecklande säsong. Sen var det extra kul att få vinna SM-guld med distriktslaget, summerar Garpenbeck sin hektiska säsong för Innebandymagazinet. 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag skulle nog beskriva mig själv som en offensiv back som gillar att ha mycket boll och känner mig trygg med bollen i kombination med ett bra passningsspel.

Säsongen innehöll flera höjdpunkter för supertalangen med SM-guld och debut i SSL samt även debutmålskytt i världens bästa liga. Men när det kommer till det största ögonblicket under säsongen får SM-guldet stå tillbaka för ett annat ögonblick.  

– Oj, svår fråga men jag får nog säga matchen mot Karlstad hemma, där jag växer in i matchen mer och mer för varje period och får dessutom göra mitt första mål i SSL. Den matchen kände jag att jag kom in bättre i tempot och vågade ta för mig mer än i tidigare matcher.

I JAS så slutade Värmdö femma i Grupp C och missade därför att gå vidare i turneringen men backfenomenet slutade fyra i poängligan bakom en trio från seriesuveränerna Täby. Som plåster på såren för det missade play offet så utsågs Garpenbeck till gruppens bästa back av tränarna i Innebandymagazinets JAS-Awards med motiveringen:

En backdrottning som har allt! Snabbhet, spelförståelse, bra skott och spelar tufft men schysst. Har producerat flest poäng av Värmdö-spelarna i JAS och det som back, det är imponerande. Kajsa har dessutom fått debutera i Svenska Superligan och gjort sitt första SSL-mål den här säsongen.

– Det var såklart oerhört kul att få höra det och det känns som ett tecken på att allt mitt hårda jobb syns.

Hur går tankarna inför nästa säsong?

– Jag är väldigt taggad och laddad inför nästa säsong. Det ska bli kul att köra för fullt i Täby nu och hoppas på att fortsätta utvecklas nästa säsong. Jag hoppas på att kunna bli en mer komplett innebandyspelare och spela på ett mer mognare sätt.

Med tanke på backtalangens offensiva kunskaper är det ju inte så långsökt att ställa sig frågan om Täby har hittat en ny Moa Tschöp?


Andreas Stefanssons innovativa frislagsmål

Den här artikeln handlar om: