World Games

Idag spelar Sverige premiär i World Games

ANNONS

Se och hör vad världens bästa spelare Tobias Gustafsson har att säga inför premiärmatchen mot Lettland.

Idag fredag så spelar Sveriges herrlandslag sin första match i World Games, detta mot Lettland med matchstart 16.30. World Games är ett multisportevent för idrotter som ännu inte tagit sig in på OS-programmet. Den här gången äger det rum i USA, närmare bestämt i Birmingham, Alabama.

Innebandyn har funnits med två gånger tidigare, först 1997 och sedan 2017 – Sverige segrade båda gångerna då. Nu siktar Blågult på att ta sin tredje seger i mästerskapet och den andra titeln i rad efter VM-guldet i vintras.

Alla Sveriges matcher sänds gratis på InnebandyTV och fredagens sändning börjar 16.20 och kommenteras av Marcus Magnusson. 

Lettland väntar som sagt i premiären och det är en nation som Sverige aldrig förlorat mot på nio matcher som spelats mellan 1996-2021. Senast besegrade vi dem i VM i december förra året med 11-1. Största segern mot Lettland kom 1997 då vi vann med hela 25-2 och den jämnaste matchen spelades i VM 2000 och den slutade 5-2.

Matcherna i World Games spelas med tiden 3x15, och med endast 12 utespelare och Sveriges premiärfemmor släpps en timma innan matchstart. 

StorvretaNews med reportern Adam Troy är på plats i Alabama och han har tagit ett snack med Storvretas lagkapten Tobias Gustafsson om de första dagarna i USA och vad han har för förväntningar på premiärmatchen. Kolla in intervjun i klippet ovan. 

– Jag tror att det kommer att gå rätt fort. Det är bara 3x15 så det gör automatiskt att tempot går upp. 

Den här artikeln handlar om: