Foto: Privat
Herrfemman

Bästa positionsbytet i innebandyhistorien?

ANNONS

Som back gjorde han inte över 20 poäng på en säsong på 8 år. Första säsongen som forward öste han in 106 poäng.

24-åringen Philip Dixelius gjorde en fantastisk debutsäsong i Göteborgslaget Kärra IBK i Herr5an den gångna säsongen. Han öste in hela 106 poäng på 19 matcher vilket gör honom till den bästa poängplockaren av alla cirka 2000 som spelat i Herr5an denna säsong. 

– Jag har spelat innebandy i Värmland innan och flyttat hit på grund av jobb. Började lira med min brorsa och en kompis till från Värmland, och gjorde faktiskt första året nånsin som forward, men blev ju en lyckad debutsäsong, säger Dixelius med ett stort skratt till Innebandymagazinet.

Men Dixelius är inte bara kungen över Herr5an denna säsong, med sina 106 poäng är han en av sex spelare av Sveriges cirka 29 000 seniorspelare denna säsong som gjort över 100 poäng. Dessutom är han den spelaren som gjort näst mest mål av alla denna säsong med sina 76 mål. Bara seriekollegan Christoffer Lindberg i Korsvägens BBK som gjort flera med sina 77 mål.  

– Jag visste att jag vann våran series poängliga men inte att jag var kungen över alla Herr5or, så det känns ju kul. 

Vilket poäng av alla 106 kommer du ihåg allra mest?

– Så svårt att komma ihåg alla, haha. Men den jag lägger på minnet är nog ett 8-7 mål jag gjorde när vi hade hämtat upp ett stort underläge mot Kungälv och får göra 8-7 med 20 sekunder kvar. Men matchen slutade ändå tyvärr 8-8.

Läs också: Topp 500: Herr5ans bästa poängplockare  och Topp 2022: Sveriges största poängmaskiner21 /22

Poängmaskinen inledde alltså sin karriär som back och han har spelat med Karlstad, Skattkärr, Edebäck och Deje innan i alla divisioner från Herr1an till Herr4an. Men han har aldrig gjort över 20 poäng under en säsong som back. Det är ju inte annat än att man undrar vad tränarna i Värmland har sysslat med de senaste 8 säsongerna när det räckte med en säsong i Göteborg för att se att det är forward som Dixelius ska spela. Men tiden i Herr5an är nog förbi för den missförstådda backen från Värmland då massor av lag högre upp i seriesystemet har hört av sig om Dixelius tjänster kommande säsong.    

– Ja det är en del som har hört av sig, mer än vad jag hade förväntat mig och det är jätteroligt givetvis. Har inte riktigt bestämt mig för nästa säsong än, så vi får se vad som dyker upp och vad som passar bäst.


Liam Perrys makalösa uppvisning

Den här artikeln handlar om: