#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan östra

Backen lämnar mästarna för KAIS Mora

ANNONS

Kliver ner en division – skriver på för nyblivna allsvenska laget KAIS Mora.

Backen Elin Grundström skrev i ung ålder på för IKSU, innan dess hade hon bara representerat moderklubben Sandåkern. Hon följde sedan med till Thorengruppen och debuterade i SSL säsongen 2020/21. Under årets säsong så varvade hon med spel i allsvenskan hos Umeå Västra, detta på dubbellicens. Hon stod totalt regisserad för tre matcher i SSL med Thorengruppen under 2021/22. 

Nu byter 19-åringen klubb – hon har skrivit på för allsvenska KAIS Mora. 

– Det känns väldigt roligt att få spela i KAIS Mora kommande säsong. Jag valde KAIS Mora eftersom det känns som en bra miljö att utvecklas i och klubben verkar ha stort förtroende för mig. Det finns även att tydligt mål att gå upp till SSL igen, säger hon till Moras hemsida.

Elin Grundström Foto: Idrottsfoto

Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly kunde skriva om Moras intresse för talangen redan för 22 dagar sedan, och nu är övergången alltså bekräftad.

Den leftfattade backen har även blivit uttagen till U19-landslagets läger i Bosön, detta under 2021. Inför vårens SM-final beskrevs hon av tränare Daniel Jernberg som en ”spelintelligent back med styrkan i passningar och rappt handledsskott”.

– Det är mycket glädjande att Elin valt att komma till oss! Vi får en spelare som är ambitiös, har stor potential och som är väl skolad efter ett par år i träning och spel med världens bästa spelartrupp, säger Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson och fortsätter:

– Hon är en lugn, bolltrygg spelare med god räckvidd som vi kommer få stor nytta av i spelet med - som utan boll. Vi är övertygade om att Elin kommer ta ytterligare kliv i vår miljö och bidra starkt till att vi når våra utsatta mål!


Hemligheten bakom Åkersbergas framgångsrecept

Den här artikeln handlar om: